info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Whatsapp’ın ’Mavi Tik’inden Kurtulun!

Yuva yıkan, yalan söyleme lüksünüzü elinizden alan bu ’bela’dan kurtulabilirsiniz!

Whatsapp, dün belki de bir çok 'potansiyel yuva'nın yıkılmasına neden oldu. Sevgililer, arkadaşlar, ebeveynler ile çocukları birbiriyle 'yalan' yüzünden atıştı, takıştı, ayrıldı!
 
Bunun nedeni de, herkesin başına bela olan 'mavi tik'ti. Whatsapp'ın yeni güncellemesiyle, mesaj yazan, mesajının okunup okunmadığını yanındaki mavi tik sayesinde artık anında öğrenebiliyor. Haberi olmayan bir çok insanın da bu yüzden yalanı ortaya çıktı.
 
Haber duyulmaya başladığından beridir de, Whatsapp'a bizim şimdi burada söylememizin ayıp olacağı cümleler kuran insanlar oldu. Üstelik bu özelliği kullanmama gibi bir şansınız yok, tıpkı artık yalan söyleme gibi bir lüksünüzün olmayacağı gibi!
 
Ama merak etmeyin bunun da çözümü gecikmedi. Meğer iki yolu varmış şu 'çift mavi tik'ten kurtulmanın.
 
İlk yol uçak modu: Hem Android hem de iOS yüklü iPhone'larınızı Uçak Modu'na alarak veya interneti tamamen keserek gelen mesaja bakabilir, daha sonra o mesajı silerek Whatsapp'ı kapatıp Uçak Modu'ndan çıkabilirsiniz. Bunun anlamı, internet olmadan mesajı sildiğiniz için Whatsapp bunu anlamayacak ve karşı taraf da çift mavi tik işaretini göremeyecek.
 
İkinci yol Whatsapp'a girmeden mesaja göz atmak: Örneğin A kişisinden size bir mesaj geldi. Siz Whatsapp'a girdiğinizde onunla olan konuşma penceresini açmadığınız taktirde çift mavi tik simgesini görmesi söz konusu değil; ancak A kişisinin attığı mesajın içine girerseniz mavi tikleri otomatik olarak karşı taraf görmüş oluyor.