info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bill Gates İçin Şok Sözler

Gates ile birlikte Microsoft u kuran Paul Allen ın Bill Gates hakkında söyledikleri herkesi şaşırttı

Bill Gates'in sert bir patron olduğu, hatalı kodları affetmediği biliniyor. Microsoft kurucularından Paul Allen ise, yayınlayacağı kitabında Gates'in teknik bir dahi olduğunu ancak kendisinin paylarını acımasızca azaltmaya çalıştığından bahsediyor.

Orijinal BASIC kodunun satışından Gates yüzde 60 gelir elde ederken Allen yüzde 40 gelir elde ediyordu. Oran büyük satış rakamlarının sonrasında Allen'ın da rızasıyla 64-36 olarak değiştirildi. Allen 1982'de kanser teşhisi konulduğunda, Gates ve şirketin şu anki CEO'su Steve Ballmer'ın, Allen'ın son zamanlarda şirkete katkısının az olduğuna ve senet bölüştürmelerinin değiştirilmesine dair konuşmalarına kulak misafiri oldu. Allen, ikilinin karşısına çıktığında geri adım attıklarını söylüyor.

Allen, Microsoft'u 1983'de terkettiğinde Gates, Allen'ın senetlerini, hisse başına 5 dolara almaya çalıştı. Bu Allen'ın istediği ücretin yarısıydı. Ancak Allen, Microsoft paylarını korudu ve şu an 13.5 milyar dolarlık varlığıyla dünyanın en zengin kişilerinden.