info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Spotify, Ücretsiz Üyeliğe Son Verecek

Popüler online müzik servisi Spotify’ın önümüzdeki dönemde ücretsiz üyeliğe son vermeye hazırlandığı iddia ediliyor.

Online müzik akışı uygulaması Spotify sektördeki tekeline rağmen kar edemiyor.Bu duruma son vermek için yeni projeler üstünde çalıştığı bilinen şirketin önümüzdeki dönemde ücretsiz üyelik modeline son vereceği iddia ediliyor.
Plak şirketlerinin ücretsiz üyelerden duyduğu rahatsızlık bir süredir konuşulan iddialar arasındaydı. Spotify'a yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, firmaların rahatsızlığı ve uygulamanın 50 milyona yakın üyesinden ücret almaması söz konusu hamle için gerekli zemini hazırladı. 
 
KULLANICILARIN YÜZDE 25'İ PARA ÖDÜYOR
60 milyonun üzerinde üyesi bulunan Spotify'ın ücretli versiyonu kullanıcıların sadece yüzde 25'i tarafından kullanılıyor. 50 milyona yakın üye, uygulamanın ücretsiz versiyonunu tercih ediyor. Bu şirketin kar edememesinin altındaki en büyük sebeplerden biri olarak gösteriliyor
 
REKLAM GELİRLERİ YÜZDE 10'DAN AZ
Uygulamaya her ay ödeme yapan 12 milyon kullanıcısı sayesinde yıllık  982.9 milyon euro gelir elde eden şirketin gelirlerinin yüzde 91'ini de bu ödemeler oluşturuyor. 
50 milyona yakın kişiye ücretsiz kullanım sunan şirket, bu kişilere gösterilen reklamlardan ise sadece 98.9 milyon euro gelir sağlıyor.
 
TIDAL HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTI
Geçtiğimiz aylarda ABD'li şarkıcı Jay Z'nin Tidal isimli benzer uygulaması hizmete girmiş, sadece ücretli üyeliğe izin veren uygulama özellikle ABD'li müzisyenlerin desteğini almasına rağmen maddi açıdan büyük hayalkırıklığı yaşatmıştı.