info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sıla Pazar’dan Büyük Başarı

Edirne DSİ Spor Kulübü Sporcusu Yüzücü Sıla Pazar sosyal medyadan 8 ay uzak kalarak hazırlandığı yarışmalara Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Şampiyonası’nda 15 yaş grubunda Birinci olan Sıla Pazar 8 ay akıllı telefon, bilgisayar ve sosyal medyadan uzak kalarak yarışmaya odaklandığını söyledi. Annesinin de desteğiyle telefon kullanmadığını kaydeden Pazar, "Herhangi bir iletişim ihtiyacı olduğunda ya annemin ya da babamın telefonunu kullanıyorum.

Teknolojiyle arama mesafe koydum bu da benim yarışmalara zihinsel olarak ta iyi hazırlanmamı sağladığını düşünüyorum. Kafam boş ve rahat olunca antrenmanlarıma ve çalışmalarıma daha iyi odaklandım, bunun başarımda etkisi olduğunu belirtebilirim” dedi.

Edirneli 15 yaşındaki yüzücü Sıla Pazar, 5 bin metrede 1.05: 28'lik derecesiyle Türkiye şampiyonu oldu. DSİ Edirne Bölge Müdür Yardımcısı Sıla Pazar’ı tebrik ederek ödüllendirdi. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 24-28 Ocak 2019 tarihlerinde organize edilen Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonasında yaşında şampiyon olan Sıla Pazar Milli Takım hedefi olduğunu söyledi.