info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TDH Partisi Genel Başkanı Sarıgül: Trakya ve Tekirdağ Sanayi`de Türkiye`nin Kalbidir

TDH (Türkiye değişim hareketi ) Partisi genel başkanı Mustafa Sarıgül,partisinin startını Tekirdağ Ramada otelde parti kurucu başkanları,il ve ilçe başkanları ile başlattı.Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Sarıgül,Tekirdağ ve Trakya’dan,”Sanayide Türkiye’nin kalbi” diye bahsetti.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından kürsüye çıkan TDH Tekirdağ kurucu başkanı Ercan Aşer; 
“Tekirdağ  yıllar evvel ekonomide,kültürde,sanatta Asya ile Avrupa arasında köprü olmuş.Tarım,sanat,ekonomi ve kültürü atalarımız Dünyanın her köşesine taşımışlar.İnsan o günleri çok özlüyor.Bazen  keşke ben de o  zamanlarda ben de yaşasaydım,o heyecan ve gururu ben de duysaydım diyorum.İnşallah Türkiye Değişim Hareketi iktidarıyla Tekirdağ aynı güzelliğe ve heyecana sahip olacaktır.Biz de bundan gurur duyacağız.Bizler bundan sonra TDH Partisi olarak tüm Türkiye’yi kasıp kavuracağız” Dedi. 


“Bizler halkımızla iç içe olup sokakta simit satan kardeşimizin dertlerini,sanayide araba altına yatan çırak kardeşimizin dertlerini,isteklerini,umutlarını,arzularını,köydeki Ayşe teyzemizden,beldedeki bakkal Mehmet Amcamıza kadar tüm Türkiye’deki halkımızın dertlerini,sorunlarını dinleyerek,bunlara gerçekçi çözümler üreteceğiz.parti örgütlerinin hedefi bu olmalı ve bizim bunları yapacağımıza inancım tamdır. 
Her bölgenin sorunları farklı olup,çözümler üretip,genel merkezimiz ve genel başkanımızla bu sorunları çözeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.İşsizlik,üniversite öğrenci sorunları ve EYT gibi sorunları biz çözeceğiz” Dedi. 
Ercan Aşer’in ardından söz alan Mustafa Sarıgül; 
“Türkiye Değişim Hareketi,Trakya ile Anadoluyu İstanbul Boğazında  buluşturacak.BU BULUŞMAYI DA TEKİRDAĞ’DAN BAŞLATIYORUZ.Bu güne kadar hareketimizle Türkiyenin dört bir yanında bereket ve varlık dedik.Artık 20.12.2020 de bereket olacağız. 


ARTIK ANKARADAKİLER BİLMELİ Kİ,MEYDAN BOŞ DEĞİL.Değişim geliyor.Bugün Trakyamızdan,Tekirdağdan bütün Türkiyeye göğsümüzü gere gere ilan ediyoruz;”er geç iktidar olacağız ama asla çok geç değil”Milletin iktidarı,şu an Ankarada olan sizin de hükümetiniz olacağız. 
Çok kısa zaman sonra milletimiz görecek ki iktidarı teslim almaya çok hazırlıklı,dinamik,nur yüzlü kadrolar yola çıkmış geliyor ve halkımız değişim geliyor,değişimin bakanları geliyor diyecekler.TDH iktidarında ülkemizde barış dönemi başlayacak.Topluma,gençlerimize umut vererek,devletimizin gücünü daha adaletli kullanacağız.Ekonomik barış ve iç huzuru biz sağlayacağız.Özgürlükleri kısarak değildaha da arttırarak toplumsal barışı daha da güçlendireceğiz.Ülkemizde çocuğunu okula gönderemeyen anne babanın,alın terinin,emeğinin karşılığını alamayan işçi kardeşlerimin büyük sıkıntıları var.Bunların üstesinden biz geleceğiz. DEMOKRASİ KAVGA REJİMİ DEĞİL,UYGAR BİR TARTIŞMA REJİMİDİR.DEMOKRASİ UYGARLIK VE BARIŞ REJİMİDİR.TDH bu gerginlikler  ve kutuplaşmaya bir son verecektir.ÇÜNKÜ BU GÜZEL ÜLKE HEPİMİZİN. 


Biz kavgaya,kutuplaşmaya değil,ülkemizdeki gerginliklere son vermeye geliyoruz.Tarih çok kısa bir süre sonra muhalefette söylediğimiz sözleri yazmayacak.İktidarda ürettiğimiz projeleri konuşacak.Anlayışlı,uzlaşmacı,adaletli,uzlaşmacı olacağız.Bütün ülkemizi kucaklayacağız.Çünkü bizler günü kurtarmaya değil,ülkemizi kurtarmaya,demokrasimizi güçlendirmeye geliyoruz. 
Ülkemizde siyaset kurumu uzlaşma özelliğini kaybetti,ortak akıl yok oldu.TDH önce siyasetin dilini,işleyişini,yapılış şeklini biz değiştireceğiz.Çünkü değişim başlıyor.Eski siyaset artık geride kaldı,yeni bir hayat başlıyor.Ezberleri biz bozacağız.Bayrak,toprak ve hudut birliği diyen hareket yola çıktı geliyor,değişim başlıyor. 
Trakya’daki basın mensubu arkadaşlarıma sesleniyorum; TRAKYA BALKANLARIN DUBAİSİ OLACAK. Bölge alışveriş turizmiyle kalkınacak.Tekirdağ,Edirne,Kırklareli’ye ticaret merkezleri kurulacak.Balkan ülkelerinde yaşayan 150 milyon kişi Trakya’ya akın edecek,burada yapılacak otellerle bölge alışveriş turizminin cenneti olacak.Oteller,esnaf,yurttaşlarımız kazanacak,Türkiye kazanacak. 


Balkanlardaki 150 milyon insan Avrupa’ya değil,Trakya’ya akacak.Oranın Dubai’si varsa,Trakya’nın Dubai’sini biz kuracağız.BALKANLARIN DÖVİZİNİ TEKİRDAĞ ,EDİRNE,KIRKLARELİNE ÇEKECEĞİZ.DEĞİŞİM TRAKYA’DAN BAŞLAYACAK. 
Sanayinin yükünü Trakya çekiyor kaymağını İstanbul,Ankara yiyor.Trakya Türk sanayisinin kalbi durumundadır.Ergene,Çorlu.,Çerkezköy,Lüleburgaz hattında  binlerce fabrika var.Bu fabrikaların her şeyi burada üretiyor ama bu fabrikaların her şeyi,şirket merkezleri İstanbul ve Ankara’da olduğu için vergiyi ve geliri oraya ödeniyor.Trakya2da yaşayanlar bu fabrikalardan yeteri kadar yararlanamıyor.Trakya’nın havası,suyu kirleniyor ama sanayiden hiçbir pay alamıyor.Biz bu düzeni değiştireceğiz. 
Bize sağda mı solda mısınız diyorlar.Biz ne sağda ne soldayız.Tüm Türkiye’yi kucaklayan bir parti olacağız.Fikri ne olursa olsun,bizim yanımızda olan bizimledir.TDH, “ben insanım” diyen,evrensel hukuk değerlerine uyan herkesi bağrına basan demokratik bir kitle partisidir.Biz Ankara’ya kimsenin sofrasına oturmaya,sofradan pay almaya değil bir Vatan sofrası kurmaya gidiyoruz. 
“Biz partileri eleştiririz,suçlarız ama Devleti asla eleştirmeyiz.Devlet bir partinin değil,herkesin devletidir.Partileri eleştirenlere saygımız vardır ama “katil devlet diye sokaklarda bağıranlar,bizim halkımız olamaz.Bunların partimizde asla yeri olmaz.Hangi partide olursa olsun,devlet bizim devletimizdir.Ayrıca biz iktidara geldiğimizde,yerel basına büyük önem verip destek olacağız.Ulusal basın belki Tüm Türkiye’nin nabzını tutar ama halkın sesi,halkın sorunlarının temsilcisi yerel basın olup,bizim baş tacımız olacaktır.Değişimin sesleri Ankara’ya gümbür gümbür geliyor”Dedi. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin