info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne deki Şehir İçi Ulaşım Ücretlerine Yapılan Zam

Trakya Üniversitesi nde Eğitimlerini Sürdüren Bir Grup Öğrenci, Edirne de, Şehir İçi Minibüslerine Yapılan Zammın Geri Alınması Amacıyla İmza Kampanyası Başlatacaklarını Bildirdi.

Trakya Üniversitesi'nde eğitimlerini sürdüren bir grup öğrenci, Edirne'de, şehir içi minibüslerine yapılan zammın geri alınması amacıyla imza kampanyası başlatacaklarını bildirdi.

Eğitim-Sen Edirne Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen İpek Kıyak, yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi'nin yaklaşık altı aydır, ulaşım konusunda halkı ve öğrencileri canından bezdirdiğini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin ulaşıma yaptığı zam ve zorunlu koştuğu kent kart ile adından sıkça söz ettirdiğini vurgulayan Kıyak, Sedefçi'nin, kendilerini Edirneli olmamakla suçladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bizleri Edirneli olmamakla itham eden Hamdi Sedefçi, Edirne'de öğrenim gören 20 bin öğrencinin kaç Edirneli ailenin geçimini sağladığı gerçeğini görmemesi gülünç bir durum. Kaldı ki bizler, Trakya Üniversitesi öğrencileri olarak Edirne'de yaşadığımız sürece Edirneliyiz.

Edirne'nin güzelleşmesi, demokratikleşmesi ve özgürleşmesi için elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Sayın Hamdi Sedefçi, Edirneli olmak, Edirne halkını mağdur etmek ve yolsuzluktan yargılanmaksa biz Edirneli olmak istemiyoruz."

Üniversite öğrencileri adına taleplerini de bildiren Kıyak, kent kartların halka ücretsiz dağıtılmasını, kent kart dağıtımında ikametgah şartının kaldırılmasını, otobüs sayısının artırılmasını, zamların geri çekilmesini, nitelikli, ucuz, kesintisiz ulaşım ve ulaşımın kamusallaştırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Kıyak, yapılan zamların geri alınması için imza kampanyası başlatarak mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak : Haberler