info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne Balkanların Sağlık Üssü Olma Yolunda

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde ilk defa 66 yaşında hastanın bacak atar damar tıkanıklığı, anjio yöntemi ile başarılı bir şekilde tedavi edilerek hasta taburcu edildi.

Sol bacak ağrısı çeken, yürümekte dahi zorlanan şeker hastalığı da bulunan hastaya, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Okyay tarafından operasyon yapıldı. Lokal anestezi altında yaklaşık bir saat süren operasyonla kesi yapılmadan işlem uygulandı.

Hastanın tıkalı atardamarına iğne ile girilerek tıkalı bölge balon yöntemi ile açıldı. İşlemden bir gün sonra hasta şifa ile taburcu oldu. Periferik arter hastalığı, bacak atar damar hastalığı anlamına gelir. Genellikle erken evrede yürürken baldırda ağrı, hastalığın ilerlemesiyle kan akımının azalmasından kaynaklanan istirahat halinde bile ağrılar devam eder.

Tedavi edilmez ise gangren gelişip parmak, bacak kayıpları ile sonuçlanabilir. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Okyay “Açık cerrahi yöntemler genel anestezi ile yapılır, tekrar tıkanma greft enfeksiyonu yara yeri enfeksiyonu gibi komplikasyonlara açıktır.

Uzamış hastane yatış süresi hastaların günlük hayata devamını geciktirip, sosyoekonomik kayıplara neden olmaktadır. Endovasküler yöntemde ise şikâyete neden olan damar içerisine iğne ile girilip daralmış bölgeye balon stent uygulaması yapılarak tıkanıklık açılır tekrar kan akışı sağlanır.” dedi.

Kaynak : edirnehaber