info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Lükseyad`dan Sarıkamış Şehitleri İçin Ulusal Saygı Programı

LÜKSEYAD (Lüleburgaz Kültür Sanat Edebiyat Yaşam Derneği)`nden Kırklareli`nde unutulmayacak tarihi bir program düzenledi.

LÜKSEYAD, Kırklareli rektörlük salonunda SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ni anma programı düzenledi. Programa Erzurum dan, Amasya dan, Kocaeli den, Sakarya dan, Gebze den, Lüleburgaz, Edirne ve Kırklareli nden çok sayıda ozanlar ve şairler katılım sağladı. Programa, vali yardımcısı sayın Yusuf GÜLER, il milli eğitim müdürü sayın Hüseyin KALKAN, il kültür ve turizm müdürü sayın Veli ŞEN ve Ak Parti Lüleburgaz ilçe başkanı sayın Abdüssamed KAYALI ve Vatan partisi İl başkanı Erdal DEMİRKIRAN, İlçe başkanı Şaban KIZILTAN katılım sağladılar.

Program, aziz şehitlerimize saygı duruşu, istiklal marşı ve kuran-ı kerim tilaveti sonrasında LÜKSEYAD başkanı Kevser DOSTAGÜLER in açılış konuşması ile başladı. Akabinde Erzurum dan katılan Ozan Serdar ALYAKUT un slayt gösterisini tanıtımı ve güne damgasını vuran şiiri ile seyirciler duygusal anlar yaşadı. Ardından program akışı, şehitlerimize ithafen yazılmış şiirlerle devam etti. Erzurum dan katılan şair Kenan AĞIRMAN Kocaeli nden katılan şair Zeki AKALIN, lüleburgaz dan Şair Recai KÜLLÜ, Şair Kadriye ZÜLAM, Şair Nurşin ÖZTÜRK, küçük şiir yorumcusu Yağmur Almina BANALİ, Kırklareli den şair Alaeddin IKİCAN ve Fuat ERTUĞRAL, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ'ni anma gecesinde şiirleri ile seyirciyi göz yaşlarına boğdular.

Fatih UMUTLU ve Ecrin METİN in program sunuculuğunu üstlendiği gecede, anma gecesi ozanlar ile devam etti. Amasya dan katılan şair ve Ozan FEDAİ, Sakarya dan katılan şair ve ozan Baki GÖNÜLAL, Erzurum dan katılan şair ve ozan Serdar ALYAKUT, Kırklareli den katılan şair ve ozan Ali BALI ve Edirne den katılan Edirne TV program yapımcısı Ali AKARTÜRK ve yine Edirne den katılım sağlayan Ardahan lı ozan İhsan ÇELİK,şehitlerimizle ilgili türkü ve deyişleri ile geceye damga vurdular.

Program sonu Kırklareli Vali Yardımcısı Sayın Yusuf GÜLER yaptığı konuşmasında  Program akışının çok güzel olduğunu oldukça duygu dolu anlar yaşandığını ve emek verilmiş bir program olduğunu belirtti. Başta LÜKSEYAD başkanı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür etti. Program, katılımcılara ve sponsorlara çiçek ve plaket takdimi ile son buldu. LÜKSEYAD dernek başkanı Kevser DOSTAGÜLER, yapmış olduğu açıklamada, bu ve buna benzer programların arkası gelecektir, manevi duygularımızın ön planda tutulduğu daha birçok proje ile, halkın karşısında olacağız dedi

Kaynak : Murat Ürtekin