info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

200 Yıllık Bayram Geleneği

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Muratlar Köyü’nde köylüler 200 yıllık bayram geleneğini bozmayıp düzenledikleri şenlikte kılıktan kılığa girerek izleyenleri kahkahaya boğdu.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Muratlar Köyü'nde köylüler 200 yıllık bayram geleneğini bozmayıp düzenledikleri şenlikte kılıktan kılığa girerek izleyenleri kahkahaya boğdu.
 
Bayramiç'in Muratlar Köyü'nde iki asırdır devam eden gelenek bu Kurban Bayramı'nda da hayat buldu. Köy meydanında her bayram olduğu gibi bu bayram da şenlikler düzenlendi. Muratlar Köyü'nde yaşayanlar başta olmak üzere çevre köylerden de gelen yaklaşık 2 bin kişi şenlikleri izledi. Köylü 60 gencin hazırladığı gösteriler renkli görüntüleri ortaya çıkarırken, izleyenleri de kahkahaya boğdu.
 
Köyün erkekleri önceden hazırladıkları kostümlerle kılıktan kılığa girip bir çok karakteri canlandırdı. Altı köylü gencin bir araya gelip deve olduğu şenlikte, gelin ve damat, oryantal, Nasrettin Hoca gibi karakterleri canlandırdı. Köyün delisini canlandıran bir genç ise elindeki sopayı at yapıp üzerine binerek meydanı dolaşıp sergilediği gösterisiyle alkış topladı. Yaşlı bir karı kocayı oynayan iki genç ise heybelerindeki canlı tavukları çıkarıp izleyenlere hediye olarak attı. Bir başka genç ise Nasrettin Hoca kılığında eşeğe binip meydanda gezindi. Bazı gençler ise subay ve asker üniforması giyerek şenliğin güvenliğini sağladı. İki erkeğin gelin ve damat rolünde dans edişi ve damadın gelini kucaklayarak meydana getirip götürüşü köy kadınlarından büyük alkış aldı.
 
Muratlar Köyü Muhtarı Muharrem Savaş, Ramazan ve Kurban bayramlarında düzenledikleri şenlikleri devam ettireceklerini söyledi.