info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2013 Yılı Mayıs Programı İhale Mevzuatı Eğitimi Tamamlandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT in düzenlediği İhale Mevzuat Eğitimi konulu eğitim programı Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT’in düzenlediği “İhale Mevzuat Eğitimi” konulu eğitim programı Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

23 Mayıs 2013 Perşembe günü Saat 09:30 başlayan eğitim programına Trakyakent Üye Belediyelerine bağlı Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, yetkililer ve ilgili personeller katıldı.

 

Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz’de toplantıya katılan ilgili personel ve yetkililere teşekkür ederek toplantının tüm katılımcılara yararlar getirmesi temennisinde bulundu. İhale Mevzuatı konusunun önemine değinen Birlik Müdürü Sinan Çetiz temel ihale usulü ve yaklaşık maliyet konuları hakkında görüşünü belirterek; “Belediye yetkilileri olarak hepimizin çok önemli görevleri var. Resmi görevimiz bizleri kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullanmamız gerektiğine yönlendiriyor. Yaklaşık maliyet küçük çaplı çalışmalarda sorun teşkil etmezken, büyük çalışmalarda haksız rekabet sorunları yaratabiliyor” dedi.

 

Tekirdağ Belediyesi İhale Mevzuatı Uzmanı Haluk Türkmen eğitim öncesi yaptığı kısa konuşmada; “Aramızda ağırlıklı olarak belde belediyelerden gelen yetkili personellerimiz yer alıyor. Tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyorum. Trakyakent Belediyeler Birliği’nin düzenlemiş olduğu eğitim programımızda 4734 sayılı kamu ihale kanununa göre ihale usulleri ve doğrudan temin uygulaması, ihale süreci ve sözleşmeler, uygulama sürecinde karşılaşılan uygulama hataları konuları üzerinde durulacaktır. Konularımızı sırasıyla işleyeceğiz. Burada bulunan tüm arkadaşlarıma eğitime gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum” dedi.

 

“4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Usulleri ve Doğrudan Temin Uygulaması” ve “İhale Süreci ve Sözleşmeler, Uygulama Sürecinde Sık Karşılaşılan Uygulama Hataları” Konuları Katılımcılarla Paylaşıldı

 

Toplantının I. oturumunda 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Usulleri Ve Doğrudan Temin Uygulaması konusunda katılımcılara detaylı bir biçimde bilgiler aktarıldı.

 

II. oturumda İhale Süreci Ve Sözleşmeler, Uygulama Sürecinde Karşılaşılan Uygulama Hataları konuları üzerinde duruldu.