info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu Açıklaması

Alpaslan Cankaloğlu, "12 Eylüllerin Hesabını Soracakları İddiasıyla Milletin Duygularıyla Oynayanlar Derhal ve Süratle Gerekenleri Yerine Getirmelidirler" Dedi.

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, "12 Eylüllerin hesabını soracakları iddiasıyla milletin duygularıyla oynayanlar derhal ve süratle gerekenleri yerine getirmelidirler" dedi.

Cankaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat'ın, post modern bir darbe girişimi olduğunu belirterek, 28 Şubat'ın, hukukun ve en temel insan haklarının ayaklar altına alınıp çiğnendiği bir tarih olduğunu belirtti.

28 Şubat'ın, "Anadolu insanının birikimlerinin küresel emperyalist sermayeye kurban edildiği bir gün" olduğunu ileri süren Cankaloğlu şunları kaydetti:

"Bu tarihin aktörlerini ve bunun arkasında hangi alçaklıkların tertip edildiğini gayet iyi biliyor ve asla unutmuyoruz, unutturmuyoruz. 28 Şubat, her darbede 'tek kol aralığı' hizaya giren ve yüksek bir kabiliyetle 'uygun adım' yürüyen, tarafsızlığını asla koruyamayan, günümüzde de samimiyetsizliğini sürdüren Türk medyasının bir türlü veremediği, demokrasi sınavındaki içler acısı zavallı halinin resmidir. Milli iradenin tecelligahı olan TBMM'yi saf dışı bırakan, varlığını hiçe sayan bir müdahalenin seyredildiği bir korku ve baskı kurma filminin sahnesidir.

28 Şubat post modern darbe sürecini yapanlar yargı önüne çıkartılmadıkları, onlardan hesap sorulmadığı sürece, bugün yapılanların inandırıcılığı yoktur. 12 Eylüllerin hesabını soracakları iddiasıyla milletin duygularıyla oynayanlar derhal ve süratle gerekenleri yerine getirmelidirler. Ülkeyi kaosa götürmek için o dönemde rol oynayan bütün demokrasi dışı odaklar hukuk önünde hesap vermelidir."

Kaynak : Haberler