info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başcazgır Şükrü Kayabaş Veda Ediyor

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nin yaklaşık yarım asırdır başcazgırlığını yürüten Şükrü KAYABAŞ, jübile yapmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 49. kez Sarayiçi Er Meydanı'nda hem güreşçileri, hem seyircileri salavatlarıyla ve manileriyle çoşturacak KAYABAŞ, gelecek yıl Er Meydanı'na veda edeceğini söyledi.
KAYABAŞ, büyük bir jübile planladığını ifade ederek şöyle devam ett:
" Er Meydanı'nda 49. yılım. 19630 yılında Er Meydanı'nda genç cazgır olarak göreve başladım. Ustam Balıkesir'li Şirin Mustafa'nın rahatsızlığı nedeniyle Kırkpınar'a gelemedi, o yıldan beri başcazgır olarak görevimi sürdürüyorum.

Gelecek yıl Sarayiçi Er Meydanı'nda büyük bir jübileyle futbolcuları kıskandıracak bir şekilde Tarihi Kırkpınar Başcazgırlığına veda edeceğim. Çok güzel anılarım oldu, ebedi altın kemer sahibi pek çok başpehlivanı taktim etmenin gururunu yaşadım. 39 ağalık ihalesini yaptım, Allah izin verirse seneye veda edeceğim.

Yarım asıra yaklaşan başcazgırlığında kendisini en üzen anısının sorulması üzerine KAYABAŞ,"Geçen yıl gıda zehirlenmesi nedeniyle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da izlediği final güreşlerinde başpehlivanları salamadım, buna çok üzüldüm ama yerime Pele Mehmet de güzel telafi etti durumu" diye konuştu.

Kayabaş'ın çırağı " Pele " lakaplı Mehmet Tuna da Kayabaş'tan sonra devralacağı bayrağı en iyi şekilde taşıyacağını kaydetti.