info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bozcaada Yerel Yemekler Festivali

Geçmişden günümüze ada yemeklerini konukların beğenisine sunuldu

Egenin şirin, Avupanın en güzel 2. adası Bozcaada' da Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği ( BOZTİD ) tarafından YEREL TATLAR FESTİVALİ düzenlendi.

4 Haziran Cuma günü başlayıp 3 gün sürdü,festivalde adalı hanımlar geçmişden günümüze ada yemeklerini konukların beğenisine sundu. 4 Haziran Cuma günü saat 18.00 de Basın ve Protokol kon...ukları için yapılacak olan açılış ve kokteylin ardından hep beraber akşam yemeği yenildi.
5 Haziran Cumartesi günü saat 12.00 de Bozcaada Kalesinde tüm ada hanımlarının katkısı ile yapılan yöresel yemekler ada şarapları ile konukların beğenisine sunuldu. Bu arada yine kalede kurulacak standlarda adaya özgü Ahtapot yemekleri ve yaprak sarmanın hikayesi anlatılatıldı. En değişik yemek ve en güzel lezzet yarışmaları yapıldı Akşam saat 22.00 de ise yine kale içinde Grup Gündoğarken bir konser verdi. pazar günü konuklar katılımcı lokantalarda ATÖLYE ÇALIŞMALARINA katılacak o lokantanın en güzel yemeklerinden bazılarını işletme sahibi ve ustası ile beraber pişirecek ve öğle yemeğinde lokantanın konuğu oldu. Öğleden sonra konuklar uğurlanırken iskelede, ada gençleri ve balıkçıları tarafından o anda denizden çıkartılan kirpi ( deniz kestanesi ) ziyafeti verildi.