info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çanakkale Belediyesi nden Engelli Otobüsleri

Çanakkale de şehir içi toplu taşıma otobüsleri engellilere uygun hale getirildi.

Çanakkale'de şehir içi toplu taşıma otobüsleri engellilere uygun hale getirildi.
 
Çanakkale Belediyesi, ulaşım alanında engelleri ortadan kaldırmak için şehir içi toplu taşıma sisteminde kullanılan araçları TSE standartlarına uygun engelli otobüsleri haline dönüştürdü. Cumhuriyet Meydanı'nda engelliler için özel tasarlanmış araçları tanıtan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi bünyesinde bulunan engelli otobüslerinin sayısının bu yıl 4'e çıkarıldığını, ayrıca mevcut 7 adet otobüsün de ağustos ayı içerisinde engelli otobüsü haline dönüştürülerek toplam 11 otobüsün tamamının engellilere yönelik hizmet vereceğini söyledi.
 
Gökhan, Çanakkale Belediyesi bünyesinde çalışan S.S. 18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi'ne ait 10 adet engelli otobüsünün hizmet verdiğini, bunlara ilaveten 2 adet 12 metrelik engelli otobüsü siparişi de verildiğini bildirdi. Gökhan, "Böylece şehir içinde engellilere hizmet veren otobüs sayısı 23'e ulaşacak. Engelli vatandaşlarımıza ulaşımda kolaylık sağlamak için çalışıyoruz" dedi.
 
Otobüslere monte edilen engelli aparatlarının 13 bin 750 TL olduğu, 7 adet aracın toplam bedelinin 113 bin 575 TL olduğu öğrenildi.