info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Vize de Açıldı

Vize Kaymakamı Savaş Ünlü, Vize Belediyesi Düğün Salonu ndaki açılışta yaptığı konuşmada, böylesi anlamlı bir müzeyi ilçeye getirenlere teşekkür ederek, herkesin müzeyi gezmesini istedi.


Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ise, "Çanakkale Savaşları, I. Dünya Savaşı içinde, tarihin en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği bölümüdür. Türkiye'nin dört bir yanından gelen Mehmetçiklerimiz Çanakkale'de destan yazmışlardır. Bu savaşlar Türk milletinin sayısız zafer, şan ve şerefle dolu tarihinin en parlak sayfasıdır. Eğer, kahraman Türk askerimiz canını keskin kurşunlara siper etmeseydi, İstanbul işgal edilir ve vatan istilaya uğrardı" diye konuştu.

Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan da Türkiye'nin tek gezici müzesi olan Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi'nde 4 bin parça savaş malzemesi, 75 anlatım tablosu ve 30 dakikalık çok özel belgesel film gösterisinin yer aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından müzenin ziyarete açılış kurdelesi kesildi. Müzeyi Kaymakam Ünlü, Belediye Başkanı Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Çağatay, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar gezdi.

Müze, 8 Haziran Çarşamba gününe kadar ziyarete açık kalacak.