info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya Ormancılık Günü Keşan’da Kutlandı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası, Edirne’nin Keşan ilçesinde Keşan Orman İşletme Müdürlüğünce organize edilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Keşan Orman İşletme Müdürlüğü personeli, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. İşletme Müdürü Sebahattin Canbakkal tarafından Anıt’a çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
Canbakkal, yaptığı konuşmada, her yıl 21 Mart’ta Dünya Ormancılık Günü’nün kutlandığını hatırlatarak, bu günün 1971 yılında Tarım Federasyonu (CEA)'nun kararı gereği Gıda Tarım Organizasyonu (FAO) tarafından kutlanacağının ilan edildiğini ve 1973 yılından bu yana da tüm dünyada kutlandığını söyledi.
 
Ormancılık Günü'nün kutlanmasındaki amacın, ormanların korunması, geliştirilmesi ve iyi bir şekilde işletilmesi konusuna halkın dikkatini çekmek ve bu yöndeki ilgisini artırmak olduğunu ifade eden Sebahattin Canbakkal, “Artan nüfus ve nüfusa bağlı olarak gelişen teknoloji, içinde bulunduğumuz yıllarda çevre kirliliğini had safhaya çıkarmakta ve uzmanlar, bilim adamları da buna dikkat çekmekteler. İçinde tüm canlıların yaşadığı dünyanın, daha sağlıklı yaşanılabilir şekilde idamesini sağlamak için, şüphesiz doğal kaynaklarımızı iyi korumak zorundayız. Bu doğal kaynakların başında da ormanlarımız, denizlerimiz, meralarımız geliyor” dedi.
 
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından, Orman İşletme Müdürü Sebahattin Canbakkal, beraberinde Müdür Yardımcısı Semih Sağdan, işletme şefleri Tolga Şener, Nihat Yıldız ve Murat Aksoy, muhafaza memurları Süleyman Ekiz ve Yavuz Eroy ile Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’yı makamında ziyaret etti. Canbakkal, ziyarette, yapılacak etkinlikler konusunda Kaymakam Dınkırcı’ya bilgi verdi.
 
Kaymakam Dınkırcı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kapsamındaki bu çalışmalarda, öncelikle esas noktamız, toprak. Sağlıklı bir toprak yapımız olması lazım ki, sağlıklı bitki örtüsü ve sağlıklı nesiller oluşabilsin. 7’den 77’ye toplumun tüm kesim ve kesitlerinin dikkate alması gereken ve eş güdüm içerisinde götürülmesi gereken bir konu. Toprak öyle bir kavram ki, bir santimi için bin yıl; şu an kullandığımız toprak, insan ömrünün ortalama 65 yıl olduğunu dikkate alırsak, 15 neslin bize emaneti. O yüzden, bu bilinçle öncelikle toprağı iyi korumak, toprağı iyi korumakla birlikte çevre bilincinin en üst seviyeye yerleşmesi gerekiyor. Bir naylon poşetin, bir kola kutusunun, bir sigara izmaritinin çok uzun yıllar doğada kirliliğe neden olduğu malum" ifadelerini kaydetti. 
 
Bekir Dınkırcı ayrıca, çevre bilincinin yaşanması ve yaşatılmasına sağladıkları katkı nedeniyle Orman İşletme personelini kutladı. Ziyarette, Kaymakam Dınkırcı’ya fidan da hediye edildi.
 
Keşan Orman İşletme Müdürü Sebahattin Canbakkal ve Müdürlük personeli, saat 11.30’da Keşan Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkan Vekili İlhan Boz ile görüştü. Ziyarette, Orman İşletme Müdürlüğü personeli, İlhan Boz’a fidan hediye etti.
Canbakkal, Orman Haftası’nda, ağaçların korunması, ağacın faydaları konusunda farkındalık yaratma amacında olduklarını ifade etti. İlhan Boz da insanların orman ve ağaç sevgisi konusunda daha da bilinçlenmesi gerektiğini, doğanın korunmaya muhtaç bir yapı olduğunu dile getirdi.
 
ATATÜRK PARKI’NDA FİDAN DAĞITIMI
 
Atatürk Parkı’ndaki alanda ise Canbakkal ve Orman İşletme personeli tarafından servi, kızıl çam, fıstık çamı ve sedir fidanları dağıtıldı. Sebahattin Canbakkal, hafta boyunca yaklaşık 4 bin fidanın ücretsiz olarak dağıtılacağını belirtti.
 
Öte yandan Orman Haftası kapsamında Keşan ilçesinde, çocuklara ve gençlere ormanların önemini anlatmak ve orman sevgisini artırmak için eğitim toplantıları ve paneller düzenleneceği, Bakanlık tarafından organize edilen ve Türkiye’yi dolaşan tiyatro ekiplerinin, İlçe Milli Eğitim’le birlikte tespit edilen okullarda tiyatrolar sahneleyeceği, okullarla iş birliği yapıp, özellikle ihtiyaç duyulan fidanları, Keşan Orman Fidanlığında üretilen fidanlardan bedelsiz karşılanarak dikimlerinde ve bakımlarında da teknik yardımda bulunulacağı, sivil toplum örgütleri ve resmi dairelerle birlikte fidan dikme kampanyası düzenleneceği kaydedildi.