info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne de, Hocalı Katliamı Kurbanları Anıldı

Hocalı Katliamı Kurbanları, Edirne de Düzenlenen Bir Etkinlikte Anıldı.

Hocalı katliamı kurbanları, Edirne'de düzenlenen bir etkinlikte anıldı.

Hocalı katliamının 19. yıl dönümü dolayısıyla, Trakya Üniversitesi Azerbaycanlı öğrencileri ve Edirne Ülkü Ocakları iş birliğiyle Devecihan Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Ermenilerin Karabağ'da savunmasız insanlara karşı yaptıkları katliam slayt eşliğinde katılımcılara aktarıldı. Azerbaycanlı üniversite öğrencisi Nicat Hüseyinzade "Ya Karabağ ya Ölüm" şiirini okuduğu etkinlikte konuşan Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Saltuk Buğrahan Budak, 26 Şubat 1992 tarihinin Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerinden birinin olması yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla kara ve kızıl bir sayfa olduğunu belirtti.

Türk milletini "sözde Ermeni soykırımı" yapmakla suçlayanların, Ermenilerin dün Anadolu'da, bugün Azerbaycan'da yaptıklarına bakmaları gerektiğini vurgulayan Budak, şöyle devam etti:

"Stratejik bir konuma sahip olan Hocalı'yı Ermeniler 10 Eylül 1991 tarihinden 25 Şubat 1992 tarihine kadar geçen 5 aylık süre içinde kuşatma altında bulundurdular. Şehri savunan askerlerin kahramanca şehit olmasından sonra Hocalı'nın işgali sonucu, sivil, eli silahsız Azerbaycan Türkleri çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledilmiştir.

Resmi verilere göre o gece 613 kişi hunharca katledilmiş, bunlardan 83 çocuk, 106 kadın acımasız yöntemlerle işkence yapılarak öldürülmüştür. Ayrıca 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alınmıştır. 26 çocuk tamamen ve 130 çocuk ise kısmen öksüz kalmıştır. Ermeniler bu insanları Azerbaycanlı olup da Türk kanı taşıdıkları için vahşice katletmişlerdir."