info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne’de Ulaşım Zammı Protestosunda Arbede

Edirne Belediyesi meclis toplantısına katılan ve ulaşım zammı konusunda konuşmak isteyen üniversite öğrencileri zorla dışarı çıkartılmak istenince arbede yaşandı.

EDİRNE - Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığında toplanan Edirne Belediye Meclisi, gündeme ilişkin 20 madde oy birliğiyle kabul edildi.

Sedefçi, gündemdeki maddelerin kabul edilmesinden sonra yaptığı konuşmada ulaşım zammıyla ilgili haksız yere eleştirildiğini belirtti. Edirne'de şehir içi ulaşıma yaklaşık 7 yıldır zam yapmadıklarını ifade eden Sedefçi, şunları söyledi:

''Tek Araç Birlik sistemi nedeniyle mahkemeye verildim ve ceza aldım. Bunu öğrenci kardeşlerim duysun diye söylüyorum. Edirne'de bir ulaşım kaosu var ve halen sürüyor. Biz adam gibi sistem kurmak istedik. Herkesi mutlu edelim dedik.

Değerli arkadaşlar ulaşıma 7 yıldır zam yapılmadı. Ulaşıma 7 yıllık yapılan zam yüzde 25 arkadaşlar. Her şeye zam gelirken biz zam yapmadık. Üstüne üstlük mahkemelerde süründüm ve ceza aldım. Öğrenci arkadaşlar biraz bize de hak verin.

Bir de bugün seçim kurulu bir karar aldı. Edirne'nin milletvekili sayısı düştü 3'e. Öğrenci kardeşlerim bundan 6 ay önce nüfus kaydını buraya alsaydı, şu an Edirne 4 tane vekil çıkartacaktı. Kanun gereği her insan 6 aydan fazla bir yerde oturuyorsa ikametgahını o bölgeye almak zorundadır.

Eğer öğrencilerimiz kayıtlarını buraya alsaydılar şimdi 4 milletvekili çıkartacaktık. Ayrıca biz iller bankasından nüfusa göre para alıyoruz. 25 bin öğrenci ikametgahını buraya alsa belediyemize büyük katkı olurdu. O zaman gençler, gelin benden ne isterseniz isteyin.''

Sedefçi, konuşmasını sürdürdüğü sırada öğrencilerden bazıları da söz almak istedi. Bunun üzerine Sedefçi, öğrencilerle özel olarak odasında konuşacaklarını belirterek söz hakkı vermedi.

Öğrencilerin ısrarı üzerine Sedefçi, sinirlenerek öğrencilerin çıkartılmasını istedi. Öğrenciler salondan çıkmak istemeyince, belediye özel güvenlik görevlileri ve Sedefçi'nin korumaları ile öğrenciler arasında arbede çıktı. Arbede sırasında özel güvenlik ve korumalar öğrencileri zor kullanarak dışarıya çıkarttı.

Öğrenciler, belediye dışında gazetecilere yaptıkları açıklamada, daha kalabalık şekilde gelerek belediye başkanına bunun hesabını soracaklarını belirtti.

Bu arada, geçtiğimiz haftalarda öğrenciler ulaşım zamlarını çeşitli eylemlerle protesto etmişlerdi. Son olarak geçtiğimiz hafta çok sayıda öğrencinin katıldığı eylemde, pankart taşınmış ve slogan atılarak kentin ana arteri bir süre trafiğe kapatılmıştı. Eylem sonunda öğrenciler yürüyüş yaparak, dağılmışlardı.