info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Efod, Edirne Tarihini Gün Yüzüne Çıkaracak

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (Efod) Üyeleri,,Edirne Kent Tarihini Gün Yüzüne Çıkartmak İçin Süloğlu Kırsalındaki Tümülüs ve Dolmenlerde Fotoğraf Çalışmalarına Başladı.

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) üyeleri,,Edirne kent tarihini gün yüzüne çıkartmak için Süloğlu kırsalındaki tümülüs ve dolmenlerde fotoğraf çalışmalarına başladı.

EFOD bünyesinde sorumluluğunu dernek başkanı Serdar İyiiz, danışmanlığını Prof. Dr. Engin Beksaç'ın yaptığı Kent Tarihi Atölyesi çalışmasıyla erken Edirne kültür mirası olan Edirne kaleleri, dolmenleri, tümülüsleri, kaya sunakları, mezarlıklar ve diğer benzeri kültür varlıkları fotoğraflanacak.

EFOD Başkanı Serdar İyiiz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Süloğlu dolmenlerini ve tümülüslerini fotoğraflayarak çalışmalarına başladıklarını belirterek, Edirne Kültür Sanatı Dernek (EKSAD) Başkanı Arkeolog Hakan Akıncı ile Süloğlu Belediye Başkanı Erol Atik'in de çalışmaları desteklediğini söyledi. İyiiz, şunları kaydetti

"Bundan sonraki çalışmalarımız Lalapaşa ve çevresinde devam edecek. Bu çalışmalara Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman da katılarak destek verecek. Daha sonra İpsala ve diğer yerleri de kapsayacak olan atölye çalışmalarının sonunda içeriğinde metin ve fotoğraftan oluşan bir kitap hazırlayacağız.

Bu çalışmaların Edirne ve ilçelerinin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu başlattığımız atölye çalışmaları ile farklı mevsimlerde ilçelere giderek oranın kültür mirasını fotoğraflarla gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyoruz. Bize çalışmalarımızın ilk ayağı olan Süloğlu ve çevresinde desteklerini esirgemeyen Erol Atik'e teşekkür ederim."

Kaynak : Haberler