info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engelli Vatandaşlarımızdan Belediyemize Büyük Övgü

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT’in Edirne Belediyesi ev sahipliğinde yaptığı “Kent Yaşamında Ulaşılabilirlik” hizmet içi eğitim semineri geniş bir katılımla Edirne Şimşek Hotel’de gerçekleştirildi.

 

Engelli vatandaşların ve ailelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan yardımcısı Sinan Çetiz yaptı. Trakyakent ve Tekirdağ Belediyesi olarak her alanda engelli vatandaşların ulaşılabilirliğine çok önem verildiğini bundan dolayı Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent birlik başkanı Adem Dalgıç’ın talimatlarıyla her insanın ulaşabildiği yere engellilerinde ulaşması için yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini dile getirdi.
 
Çetiz Trakya da bir ilk olan Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinin Belediye Başkanı Adem Dalgıç tarafından kurulmasının da engelli vatandaşlara ayrım yapılmadan ne kadar değer verildiğinin de ayrı bir göstergesi dedi. Seminerin öğleden sonraki ikinci oturumunda ise Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Tekomer sorumlusu ve Tekirdağ Kent Konseyi Engelliler Meclis başkanı Murat yıldız Hayat Engel Tanımaz Filminin gösterimi ile toplantının başlangıcını yaptı.
 
Sonraki konuşmalarında Yıldız şehrin her yerini engellilerin ulaşılabilir ve erişilebilirliğine uygun hale getirmek için tüm imkanların seferber edildiğini, Tekirdağ’ın engelliler açısından bir cazibe merkezi olacağını. Marmara Bölgesinde örnek gösterilecek bir il olacağını İşitme, bedensel, görme gibi daha birçok engelli vatandaşımıza uygun kolaylıklar sağlanacağını Tekirdağ, engelsiz kentler içerisinde ilk sıralarda olacağını söyledi.
 
Tekirdağ Belediyesinin tüm birimlerinin, var gücüyle gece gündüz demeden şehri modern kentsel yaşama uygun hale getirmeye çalıştıklarını belirtti. Sonrasında Tekirdağ Belediyesinin yaptığı çalışmaları sunum şeklinde anlatan Yıldız katılımcılar tarafından sunum sonunda uzun sure alkışlandı ve soru cevap bölümünde yapılan çalışmaların detaylarını katılımcılar ile paylaşan Yıldız, yapılan çalışmalardan Engelli katılımcıların büyük bir övgü aldığını belirtti.