info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İlaç Hırsızlığına 5 Tutuklama

Adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 5 i tutuklandı.

Edirne ve Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki tıp fakültesi hastanelerinden toplam 2.5 milyon liralık ilaç çaldıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastenesi eczanesinden geçen 13 Ocak'ta hırsızlık yapılması ardından titiz çalışma yapan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Kaçakçılık Şube ekipleri, çoğu kanser ilacı olan çalıntı ilaçları Suriye'ye sattığı iddiasıyla şebekenin elebaşı H.B.K. ile M.D., M.D., M.D., E.E., İ.A., K.T., M.K., S.K., Y.E.'yi ve Suriyeli M.H.C., ile A.A.A.'yı gözaltına aldı. Polisteki sorgusu ardından gözaltındaki şüphelilerden M.K. serbest bırakıldı.

''İLAÇ HIRSIZI ÇETE'YE BASKIN''
Polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden H.B.K., M.D., M.D. ve Suriyeli M.H.C., ile A.A.A. ‘Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak' ve ‘Kamu kurumlarından hırsızlık yapmak' suçundan tutuklandı. Diğer 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şebeke üyelerinin Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi, Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, İzmir ve Ankara'da Özel Onkoloji Hastaneleri'nde de çok miktarda ilaç çaldığı tespit edildi. Soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, şebeke üyesi olduğu belirlenen S.K. ile Suriyeli M.S.M.'yi aramaya devam ediyor.

Kaynak : Son Dakika