info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Keşan da Sahte Para Operasyonu

Tekirdağ ın Malkara ve Edirne nin Keşan ilçelerinde sahte 100 TL lik banknotlarla alışveriş yapan 3 kişi, polis tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Şahısların kullandığı araçta ise 47 adet sahte 100 TL lik banknot ele geçirildi.

İstanbul'dan kiraladıkları 34 ZJ 8322 plakalı otomobille önce Malkara'ya giden D.A.Ö., B.D. ve H.S. burada sahte 100 TL'lik banknotlarla alışveriş yaptıktan sonra Keşan'a geldi. Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan bir marketten sahte 100 TL'lik banknotla sigara alan şahıslar daha sonra başka bir markete geçti. Burada verdikleri banknottan şüphelenen market sahibi ise bozuk parası olmadığını belirterek, şahısları geri çevirdi. Market sahibinin durumu 155'e bildirmesi üzerine ise polis, verilen eşkâller ve araç plakasından yola çıkarak araştırma başlattı. Polis, aracı kısa süre içerisinde Hastane Caddesi Şehitlik Parkı karşısında park halinde buldu. Bunun üzerine Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, çevrede önlem alarak, şahısların araca gelmesini bekledi. Bir süre sonra aracın başına gelen 3 kişi düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

 
Ekiplerin otomobilde yaptığı aramada ise torpido gözü ve bagaja konulmuş çantalar içerisinde 47 adet sahte 100 TL'lik banknot ele geçirildi. Yakalanan 3 şahıs, ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.