info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Keşan Festivali Başladı

18-24 Temmuz 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan 9.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali etkinlikleri 18 Temmuz 2011 Pazartesi günü düzenlenen etkinliklerle başladı.

Saat 17.30'da Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nun Ortopedik Engelliler Parkı'nda "Annem Bizi Seviyor" adlı çocuk Oyununu sergilemesi ile etkinlikler start alırken çocuklar tiyatroya büyük ilgi ile izlediler.

Saat 18.00'de yine Ortopedik Engelliler Parkı'nda Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Ulusal "Keşan ve Saros "Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Buradaki ödül törenine Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Kılavuz, Ayiegül Arslan Aydın,Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa helvacıoğlu,il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, oda ve dernek temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ödül töreninden önce konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Fotoğraf Yarışması'na katılanlara teşekkür ederek "Her etkinlik sonrasında bölgeyi ölümsüzleştiren çok güzel fotoğraf karelerinin arşivlerine ilave ediyoruz.Belediye olarak düzenlediğimiz bu yarışma ile bölgemizin değerlerinin ortaya çıkarılmasında güzel bir arşiv oluşmasına yardımcı oluyoruz. Bu da bizim için önemli bir arşiv oluşturuyor. Ben bu yarışmaya katılan tüm fotoğraf severleri ve dereceye girenleri kutluyorum" dedi.

Ardından yarışmada eserleri sergilenen yarışmacılara Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından Katılım Belgeleri ve 100 TL ödülleri takdim edildi.

Özcan ayrıca yarışma ve Lüleburgaz Fotoğraf Kulübü Derneği (LDF) Başkanı Erol Savaş, Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KIFSAD) Başkanı Arif Tekin,Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSAD) Başkanı Mehmet Bostancı, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Başkanı Serdar İyiiz ve Sanat Tarihçisi ve Fotoğraf Sanatçısı (AFİAP) Firdevs Sayılan'dan oluşan jüri üyelerine teşekkür ederek plaket takdim etti.

Yarışmada Belediye teşvik Ödülü kazanan Ahmet Faruk Ceylan ve Ali Kurt'a plaketleri ve 750 TL para ödülleri Keşan Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Gümülcineli tarafından, 3.olan Necmi Demir'e plaketi ve 1.000 TL para ödülü Belediye Meclis Üyesi Ercan Ersoylu, 2.olan Mehmet Fatih Yıldız'a plaketi ve 1.500 TL para ödülü Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz tarafından ve yarışmada 1.olan Yılmaz Topçu'ya plaketi ve 2.000 TL para ödülü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından takdim edildi.

Ödül töreninden sonra 2.Ulusal "Keşan ve Saros " Fotoğraf Yarışması ile Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi Karma Fotoğraf Sergisi'nin açılışı da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Meclis Üyeleri Ercan Ersoylu,Nurettin Soysal ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Konukların sergileri gezmesi ile buradaki program sona erdi.

RESİM KURSU SERGİSİ VE CUMHURİYET DÖNEMİ KARİKATÜR SERGİSİ

Ortopedik Engelliler Çocuk Parkı'ndaki törenlerin ardından Kocaeli Bölge Tiyatrosu saat 18.30'da " Reklam Büyüyen Çocuk" adlı Oyunu sergiledi.

Tiyatronun ardından Keşan Belediyesi tarafından açılan ve öğretmenliğini Deniz Onaran Bulut'un yaptığı Resim Kursu ile Cumhuriyet Dönemi Karikatür Sergisi'nin açılışı gerçekleştririldi.

Özcan, açılıştan öncesi resim Öğretmeni Deniz Onaran Bulut ve Karikatüristler Aziz Yavuzdoğan ve Akadağ Saydut'a plaket takdim etti.

Ardından sergi açılışı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Meclis Üyeleri Erdoğan Gümülcineli ve Alemdar Özbay ile Karikatürist Aziz Yavuzdoğan tarafından gerçekleştirildi.

YABANCI EKİPLERİN GÖSTERİLERİ İLGİ TOPLADI

Festivale renk katan Meksika ve Slovenya folklor ekiplerinin Şehitlik parkında saat 19.00'da, KKTC ve Gürcistan'ın Belkoop'ta saat 20.30'da kendi kültürlerini yansıtan gösterileri de vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

MEHMET GEMİCİ CENNET BAHÇESİ


Festivalin ilk günündeki etkinliklerin son bölümü saat 20.30'da Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde gerçekleştirildi.

Burada ilk olarak Meskika,Slovenya ve ardından Keşan Belediyesi Gençler Ekibi gösterileri sergiledi.

Ekiplerin gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Daha sonra saat 21.30'da Criminals adlı yerel grup, saat 22.30'da Davul Şhow ve saat 23.15'de Cigüli konserleri de geceye büyük renk kattı.
Keşanlı müzisyenlerle birlikte Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'nde yapılan etkinliklerde davul çalan Çembeli, yaptığı açıklamada 20 yıldan bu yana dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz'in grubunda yer aldığını söyledi.

Keşanlı olan Çembeli, Temiz ile birlikte dünyanın bir çok ülkesinde konserlere katıldığını belirterek şunları söyledi: "Kendi ilçemde yapılan festivalde görev almaktan mutluluk duydum. Keşanlı müzisyenler son yıllarda seslerini yurt çapında duyurmaya başladılar. Belediye Başkanı Mehmet Özcan'da onlara her zaman değer veriyor.Kendisine teşekkür ediyorum"

Etkinliklerdeki yer alan Criminals Grubu'na plaketi Keşan Belediyesi Külrtür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden Gerçek Gürel ve diğer iki gruba da plaketleri Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir tarafından verildi.

FESTİVALİN 2.GÜNÜ

Festivalin 2.gününde 19 Temmuz 2011 Salı günü Yabancı grup temsilcileri ve CIOFF Temsilcisi Ali Ulu ile birlikte ilk olarak saat 13.30'da Keşan Kaymakam Vekili İhsan Emre Aydın'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Aydın'ın,gelen konuklara kendi dillerinde Slovenya'ca "Dobredosli", Gürcüce "Norbbrijandit" ve Meksika'ca "Bienvenidos" diye seslenmesi yabancı konukları memnu etti.

Aydın, burada yaptığı konuşmada festivalin kültürlerin buluşmasını ve kaynaşmasını sağladığını belirterek "Sizleri Keşan'da görmekten mutluluk duyuyoruz. İlçemizde güzel bir festival geçirmenizi diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan grup temsilcileri de Keşan'da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

Ardından gruplar Kaymakam Vekili Aydın'a, Aydın'da yabancı gruplara hediyeler takdim ettiler ve Hükümet Konağı önünde toplu fotoğraf çektirildi.

Gruplar Keşan Kaymakanlığı'nı ziyaretlerinin ardıundan saat 14.00'te Keşan Belediye Meclis Salonu'na geçerek burada da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı ziyaret ettiler.

Ziyaret öncesi konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, her zamanki gibi bu yıl da yabancı grupları Keşan'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek "Her yıl bir çok ülkenin kültürü ve medeniyetini ilçemize taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalin en güzel yanlarından biri de bence budur. Biz gelen ülkelerin kültür ve medeniyetlerini öğrenirken onlar da bizim kültürümüzü ve medeniyetimizi öğreniyorlar. KKTC'den gelen dostlarımıza ayrıca selam ve saygılarımı iletiyorum. Onlar her zaman bizim festivallerimizde yer aldılar ve yer almaya da devam edecekler. Ben tüm konuklara festivalimize hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan yabancı grup temsilcileri Özcan'a ve Özcan'da yabancı grup temsilcilerine karşılıklı olarak hediyelerini takdim ettiler.

Meksika'nın hediye takdimi sırasında Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, geniş Meksika şapkasını giymesi ilginç görüntüler yaşanmasına neden oldu ve Özcan bu şekilde basın mensuplarına Meksika grubu ile birlikte poz verdi.