info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Keşan Gençlik Merkezi’nin Temeli, Törenle Atıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Keşan’a yaptırılan Gençlik Merkezi’nin temel atma töreni, dün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

 
Yenimahalle’de Eren Caddesi ile KYÇUBYO yolu kesişiminde bulunan ve yaklaşık 15 dönümlük arazide devam eden inşaatın temel atma törenine, Müezzinoğlu’nun yanı sıra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, İstanbul Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İl Başkanı Rafet Sezen, İlçe Başkanı Mustafa Mercan ile kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Keşan Belediye Bandosu eşliğinde karşılanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, protokol ve vatandaşlarla selamlaştıktan sonra törenin yapılacağı alana geçti. Temel atma töreni, Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
Serhat Ocak: “Edirne’mizde 13 bin 250 gencimiz Gençlik Merkezi’ne üye olarak faaliyetlerimize katılmaktadır”
 
Daha sonra ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak açış konuşmasını yaptı. Gençlik Merkez’lerinin gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirebileceği yerler olduğunu belirten Ocak; “Gençlerimizin gençlik merkezlerinden daha fazla yararlanmaları için, ulusal ve yerel bazda Gençlik Merkezleri sayılarımız hızla artmaktadır. Türkiye genelinde 182 adet olan Gençlik Merkezlerimize, toplamda 740 bin 373 gencimiz aktif olarak üyedir. Kamplar, geceler, sosyal sorumluluk projeleri ve kurslar; ülke çapında gençlerimizin yoğun ilgisini görmektedir. Edirne’mizde de 13 bin 250 gencimiz Gençlik Merkezi’ne üye olarak faaliyetlerimize katılmaktadır. Devam eden 20 kursumuza da 780 gencimiz katılmaktadır. Kamplar, geziler, sosyal sorumluluk projeleri, kurslar ve tanıtım faaliyetlerimiz üyelerimizle birlikte devam etmektedir.” dedi.
 
temel-7 temel-6 temel-5 temel-4 temel-3 temel-2 temel-1
 
“Keşan’a ve bölgede yaşayan gençlerimizin hizmetine sunulacak olan Gençlik Merkezimiz, kısa sürede gençlerin cazibe merkezi haline gelecektir”
 
Keşan’a yapılacak olan Gençlik Merkezi’nin de 14 bin 739 m2’lik alana kurulacağının altını çizen Serhat Ocak, “2045 m2 kapalı alana sahip olacak Gençlik Merkezi’miz 2 kattan oluşmaktadır. Zemin katta çok amaçlı salon, idari kısım, gençlerimizin eğlenceli vakit geçireceği zeka oyunları salonu, kütüphane, bilgisayar laboratuarları, halk oyunları salonu ve tiyatro salonu olacaktır. İkinci katta ise sunum ve konferans salonları, sanatsal ve estetik bilinç kazanmaları için çalışma yapılabilecek plastik sanatlar ve resim salonu, gençlerimizin müzikal yetenekleri geliştirebilecekleri müzik salonları ve kurs salonları bulunmaktadır. Bakanlığımızca yapılacak olan Keşan Gençlik Merkezimizin inşaatı için 3 milyon 500 bin TL bütçe ayrılmıştır. Keşan’a ve bölgede yaşayan gençlerimizin hizmetine sunulacak Gençlik Merkezimiz, kısa sürede gençlerin cazibe merkezi haline gelecektir. Güçlü Türkiye’nin aydınlık gençlerini yetiştirecek olan Keşan Gençlik Gençlik Merkezi, Keşan’ımıza ve Edirne’mize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
 
Dursun Ali Şahin: “Doğalgazda geldiğinde Keşan biraz daha farklılaşacak”
 
Ocak’ın ardından ise Edirne Valisi Dursun Ali Şahin söz aldı. Sözlerinin başında tüm Edirne ve Keşan halkının Kurban Bayramı’nı kutlayan Şahin, Türkiye’nin büyüdüğünü, geliştiğini ve kalkındığını vurgulayarak; şöyle konuştu: “İşte kalkınmanın gelişmenin ve büyümenin sonucu, altyapının bir an önce yapılması. Bugün burada temelini atacağımız bu bina Haziran ayında tamamlandığında 25 yaşına kadar her yaştan 500-600 gencimize hizmet verecek. Ben bu vesileyle burada bize bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 15 dönüm kadar yerin tahsisiyle bu hizmetin buraya gelmesine vesile olmuştur, 3,5 Milyon TL’nin bu ilçeye gelmesine vesile olmuştur. Türkiye’de refah seviyesi anlamında 3 ilden bahsedilir. Bunların başında Edirne gelir. Edirne refah seviyesi yüksek olan, ekonomide gelişmişlik yönünde 12. Sırada olan bu ilimizde, özellikle ilk büyük ilçemiz olan Keşan’a ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın, ben azdır diyorum. Önümüzde doğalgazda geldiğinde Keşan biraz daha farklılaşacak. Soluduğu nefesin sağlık olmasını temin edecek. Bugün Türkiye’de %9,5 olan işsizlik oranının ilimizde %7,5 olması bir anlamda sevindiricidir. Okuryazar oranı %96,5 olması son derece sevindirici ve Türkiye ortalamasının çok çok üstündedir. Bu bina da hizmete girdiğinde, gençlerimizin yetenekleri, sosyal, sanatsal kültürel yönden daha farklılık kazanacaktır. Burada her türlü eğitimin ücretsiz verileceğini düşündüğümüzde, bu binanın buraya çoktan yapılması gerekirdi. Şu anda geç kalmış değiliz.”
 
 
“Keşan’da 704 lisanslı sporcu mevcuttur”
 
Keşan’ın sportif anlamda Edirne’nin önde gelen ilçelerinden olduğunu aktaran Dursun Ali Şahin, “Keşan’da 704 lisanslı sporcu mevcuttur. Okullarda bu sayı 981 lisanslı öğrenci. Keşan’da ayrıca 11 tane spor kulübü olduğunu da belirtmek isterim.Ayrıca Keşan’da hayırseverliği yüksek olan çok sayıda iş adamımız var. Yine Belediye Başkanımızın da yardımıyla 25 dönümlük İmam Hatip Lisesi yerinin hazır olması bizleri mutlu etmiştir. En kısa sürede inşaatına başlanacaktır.” dedi
 
Mehmet Müezzinoğlu: “Keşan’da temelini attığımız Gençlik Merkezi, Keşan’ın ve bölgenin gelecek dinamiklerine önemli katkılar sağlayacaktır”
 
Törende son olarak ise Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu konuştu. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda gizlidir” sözünü hatırlatarak sözlerine başlayan Müezzinoğlu, “Gençlerimiz artık bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide medeniyet mücadelesi verecek. Büyük önderin bu millete vasiyet olarak bıraktığı muhasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe inşallah 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde ulaşmış olacağız. Bizlere düşen gençlere kapı aralamak, gençlerin önünde güzel örnek olabilmek, mücadele ruhuyla, azimle, kararlılıkla, bu toplumun ve milletin değerleriyle ve tarihten getirdiği kültürünü, tarihi geleceğe taşıma anlayışıyla gençlere kapı aralamak, gençlerin önünü açmak ve onları yarınlara daha çağdaş, daha modern, daha umutlu bir şekilde taşıyabilmektir. Bu anlamda Keşan’da temelini attığımız Gençlik Merkezi, Keşan’ın ve bölgenin gelecek dinamiklerine önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu.
 
“Gençlerimizi yeniden kazanabilmek için
 
bu gençlik merkezlerini gençlerimizin önüne getiriyoruz”
 
Keşan’da gençlerin göç ettiğini ve farklı yerlere gittiğini aktaran Mehmet Müezzinoğlu, özellikle kırsal kesimdeki genç nüfusun hemen hemen kalmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Gençlerimizi yeniden kazanabilmek için bu gençlik merkezlerini gençlerimizin önüne getiriyoruz. Çünkü ev ve okul arasında 3. Doğru adresler spor alanları, kültür merkezleri, münazara alanları, zekalarını geliştirebilecekleri alanlar olmalı. Bunlar ne kadar çoksa çocuklarımız, 3 adres olarak doğru yerlere gideceklerdir. Ama bunlar ne kadar azsa, karşımıza uyuşturucuyla mücadelede yeni yeni yollar aramak düşer. Alkol ve tütün bağımlılığı ile mücadelede yeni yeni zorlamalar, yeni yeni kararlarla mücadele etme zorunluluğu karşımıza çıkar. O nedenle sinekleri öldürmekle mücadele edeceğimize, bataklıkları kurutarak doğru ve sağlıklı zeminleri çoğaltarak ancak başarılı olabiliriz. O nedenle bugün burada gençlerimizin önüne doğru adreslerin en güzellerinden bir tanesinin temelini atıyoruz. İnşallah 2015’te hizmete girecek. Burada sosyal zekalarını, geliştirebilecekleri çok yönlü, çok amaçlı etkinlik ve eğitim alanları olacak. Keşan’ımız bu dinamiğiyle, bölgedeki gücüne yeni bir güç katacaktır.” diye konuştu.
 
“Temeli atılanlar hızla tamamlanacak”
 
Sözlerinin devamında devam eden yatırımların durumundan bahseden Müezzinoğlu; ilk olarak Keşan Devlet Hastanesi inşaatının deprem izolatörlerindeki bazı aksaklıklardan dolayı inşaatında bir gecikme olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Adalet Sarayı tamamlanmak üzere. Yıl sonu inşallah müteahhit sözünü tutacak ve burası teslim edilecek. Yine bir hayırseverimizin katkılarıyla yapılan Sağlık Yüksekokulu de inşallah devreye girecek. Yine bir hayırseverimizin girişimiyle Tarım Lisesi’ni Keşan’a kazandıracağız. Temeli atılanlar hızla tamamlanacak. Güçlü yolculuğa, güçlü bir yürüyüş yapacağız.”
 
Bir siyasi parti, daha çok hukuk, daha çok demokrasi,
 
daha çok barış demesi gerekirken toplumu ve vatandaşları sokağa çıkmaya çağırıyor”
 
Gerek Suriye gerek Irak’ta son yıllarda önemli iç kargaşalar ve sorunların olduğunu belirten Mehmet Müezzinoğlu, “Bizi birebir ilgilendiren sorunlar var. Dünden itibaren de ne hazindir ki siyaset yapanlar, toplumu yine çatıştırmaya sürüklemek ve toplumsal huzuru bozmaya gayret etme adımları atıyor. Bir siyasi parti, daha çok hukuk, daha çok demokrasi, daha çok barış demesi gerekirken toplumu ve vatandaşları sokağa çıkmaya çağırıyor” diye konuştu.
 
“Durdukları zemin bu milletin huzurunu bozmaktan yana”
 
Sokaklarda anarşi ve terör üretilmeye çalışıldığını ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Kızılay araçlarını yakıyorlar. İETT otobüslerini, halk otobüslerini ateşe veriyorlar. Esenyurt’ta, Sultangazi’de araçlarımızı yakarak toplumsal huzur ve barışı bozmaya çalışıyorlar. Gerekçeleri, Suriye’deki Kobani’yi savunmakta çektikleri zorluğu… Evet bir taraftan tezkereye ‘hayır’ diyorlar, diğer taraftan ‘Türkiye Kobani’ye niye müdahale etmiyor’ diye iç huzursuzluk yapmaya, çıkartmaya çalışıyorlar. Esasında durdukları zemin terörden yana. Durdukları zemin anarşiden yana. Durdukları zemin bu milletin huzurunu bozmaktan yana. Bizim özellikle bu bölge insanı milli duruşuyla, ay yıldızlı bayrağına olan sevgi ve saygısıyla ve bütün toprak bütünlüğünün dinamikleri boyutuyla bir ve beraberlik içerisinde yarınlara umutla ve güvenle yürümeye devam edecektir.” Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin, iç huzurunu bozmak isteyenlere ve komşularındaki huzurun bozulmasına müsaade etmeyeceğini söyledi.
 
“Burada oturan insanların %15’inden, %20’sinden böyle bir talebin gelmiyor olması da bizim eksikliğimizdir”
 
Sözlerinin devamında Keşan’a gelmesi planlanan doğalgaz konusuna da değinen Müezzinoğlu; “Daha önce yaptığımız açıklamalarda Keşan’a doğalgaz gelmesi için %15 talebi toplayın, gerisini ben takip edeceğim demiştim. Çünkü burada oturan insanların %15’inden, %20’sinden böyle bir talebin gelmiyor olması da bizim eksikliğimizdir. Bu talebi oluşturabilmek, Keşan’ın sivil toplum örgütlerine, muhtarlarına, Ticaret Odası’na ve diğer sivil toplum örgütlerine düşmektedir. Yalnız isteyen değil, isterken o talebi farklı noktaya taşıyacak toplumsal ve sivil dinamikleri birlikte oluşturmamız gerekiyor. O nedenle o oranları hızla yakalacağız ve Keşan’ı sağlıklı gelecek adına sağlıklı bir hava, sağlıklı bir çevre, sağlıklı bir su ve sağlıklı yaşam koşullarını oluşturacağız.” dedi.
 
“Akciğer kanserine yakalanma oranında da bölgemiz ön sıralarda “
 
Sağlık Bakanlığının sigarayla mücadelede çok büyük başarı elde ettiğini belirten Mehmet Müezzinoğlu, bu anlamda Edirne’nin Türkiye’de sigarada tüketiminde dördüncü sırada olduğunu söyledi. Edirne’nin sigara tüketimindeki sırasının sonlardan dördüncü sıraya taşınması için çaba harcayacağını anlatan Müezzinoğlu, “Bu anlamda akciğer kanserine yakalanma oranında da yine bölgemiz ön sıralarda. O nedenle, bize düşen görevi iyi yapmalıyız, diğer taraftan da bu bölgeye gelmesi gereken hizmetlerin öncülüğünü başarabilmeliyiz” diye konuştu.
 
“Belediye başkanımız 10 bin metre bisiklet yolu yaparsa, Keşan’a 10 bin tane bisiklet göndereceğiz”
Sözlerinin devamında Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a seslenen Mehmet Müezzinoğlu, 1 kilometre bisiklet yolu yapan belediyeye, 1 tane bisiklet hediye edeceğini aktararak; “Daha önce Trakya Üniversitesi’nde yapılan bir toplantıda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Bey’e 1 metre bisiklet yolu yapan belediyemize 1 bisiklet hediye ediyoruz. Bin metre yaptıysa bin bisiklet 10 bin metre yaptıysa 10 bin bisiklet hediye edeceğiz. Artık ağanın eli tutulmaz. Belediye başkanımız 10 bin metrelik bisiklet yolu yaparsa, Keşan’a 10 bin bisiklet hediye edeceğiz. Çünkü biz doğruları söyleyen isteyen değil, doğruları yapan ve sonra da talep eden noktasında olmalıyız. Bu anlamda inşallah gençlerimize güzel örnek olacak şekilde yolculuk yapmayı başarmalıyız.” diye konuştu.
 
Müezzinoğlu, Özcan’dan sigarayı bırakma sözü aldı
 
Daha sonra ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ile protokol üyeleri, butona basarak Gençlik Merkezi’nin temeline ilk harcı döktü.
 
Temel atma töreni sırasında sahnede Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı yanına alan Mehmet Müezzinoğlu daha sonra ise Keşan Belediye Başkanı Özcan’dan sigarayı bırakma sözü aldı.
Kaynak : Haber Keşan