info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Keşanda Öğrencilerden Çevre İçin Örnek Davranış

Keşanda öğrenciler naylon poşete karşı sosyal sorumluluk projesi hazırladı

Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu Çevre Kulübü öğrencileri, Keşan Belediyesi’nin desteği ile ilçemizdeki vatandaşları; sağlıksız ve doğaya büyük zararı olan naylon poşet kullanımından vazgeçirmek ve geri dönüşümü sağlanabilen kağıt torba kullanımına yöneltmek için sosyal sorumluluk projesi hazırladı.
 
Hazırlanan proje kapsamında 13 Haziran 2013 Perşembe günü Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu’nun 3. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci, sınıf öğretmenleri Sacide Çubuk eşliğinde Keşan Belediyesi’nin desteği ile Şehitlik Parkı’nda kurulan stantta yine Keşan Belediyesi’nin desteği ile alınan kağıt torbaları vatandaşlarla buluşturdu ve naylon poşet kullanımının zararlarını anlattı.  
 
Çubuk, öğrencilerin gelecek nesillerin kullanımına temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak istediklerine vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Poşetlerin doğaya verdiği zararlar saymakla bitmez. Bu nedenle halkımızı bilinçlendirmek için öğrencilerimizin büyük desteği ile bu projeyi hayata geçirdik. Bu proje ile sesimizi Keşan’dan tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Sadece 1 adet naylon poşetin 800 yıl toprak altında çürümeden kaldığının herkes tarafından iyi bilinmesi gerekiyor. Ayrıca naylon poşetlere koyduğumuz yiyecek maddeleri anında vitamin kaybına uğruyorlar. Denizlere atılan naylon poşetler balıklara da zarar veriyor. Naylon poşetlerin içinde kanserojen maddeler olduğu da bilinen bir gerçek.”
 
Öğrencilerin vatandaşlara ücretsiz olarak verdiği ve kullanmalarını istediği kağıt torbaların vatandaşları çevre duyarlılığı gelişimi açısından bilinçlendirdiğini tespit ettiklerine dikkat çeken Sacide Çubuk, “Vatandaşlarımız projemize çok olumlu yaklaştı ve kağıt torbalarımızı kullanacaklarını bizlere ilettiler.” dedi.
 
Çabuk; Keşan Belediyesi’nin öğrenciler tarafından hazırlanan projeye hem maddi hem de manevi olarak çok büyük destek verdiğinin altını çizdi ve destek nedeniyle tüm ilgililere teşekkür etti.
 
Okulun hazırladığı proje uygulamasını yerinde ziyaret eden Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar da Keşan Belediyesi’nin, yaptığı projelerde, çevreye karşı olan duyarlığı her zaman ön planda tutuğunu, öğrencilerden gelen çevre duyarlılığı konusundaki sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek verdiğini, desteğin bundan sonra da süreceğini dile getirdi.