info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kırkpınar Projesi Dünya Çapında Bir Başarı Getirdi

Edirne Belediye Başkanlığı’nca hazırlıkları devam eden, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Sayısallaştırılması Projesi" dünya çapında bir başarıya imza attı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve geldiği ilk günden itibaren Edirne’de kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınmasının kent için çok önemli vurgulayarak, Edirne Belediyesi olarak projeleri o yönde geliştirdi.
 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin en önemli kültürel değerlerinden birisi olan ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dâhil edilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin gelecek kuşaklara aktarılması için, Kültür-Sanat Danışmanı Ender Bilar koordinatörlüğünde, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Sayısallaştırılması Projesi’nin startını vermişti.
 
 
Bu proje ile, 654 yıllık Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin gelecek nesillere taşınmasını sağlayacak, geçmişten bugüne Kırkpınar'a ışık tutacak çalışmalar yapıldığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, projelerinin dünya çapında bir başarı elde ettiğini bildirdi.
 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “1927’de yılında İskoçya’da kurulan ve Kütüphane ve Enformasyon Hizmetleri ile onların kullanıcılarının çıkarlarını temsil etmek üzere liderlik yapan uluslararası bir kurum olan Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu’nun (IFLA), 15-21 Ağustos 2015 tarihinde Güney Afrika’nın başkenti Cape Town'da yapılacak olan 81. IFLA Genel Kurul ve Konferansı Toplantısı’na, ‘653 Yıldır Süregelen Efsane: Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ adlı Poster Bildiri başvurusu kabul edilmiştir. Bildirimizin kabul edilmesi, Edirne’miz için çok önemli bir gelişmedir.” dedi.
 
Edirne Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, konuyla ilgili olarak, çok mutlu olduğunu belirterek, “Aylardır süren çalışmalarımızın emeğimizin dünya çapında önemli bir toplantıda bildiri olarak kabul edilmesi gerçekten mutluluk ve gurur verici. Gece gündüz çalıştığımız Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Sayısallaştırılması Projesi’nin, "653 YILDIR SÜREGELEN EFSANE: KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ FESTİVALİ" başlığı ile uluslararası bir hakem heyeti tarafından kabul edilmesi ve böylesi bir toplantıda sunulacak olmasından; Tarih, Kültür ve Turizm Kenti Edirne'yi Uluslararası Platformda tanıtmaktan, Proje kapsamında yürüttüğümüz çalışmaları tüm dünya ile buluşturmaktan mutluyum ve heyecanlıyım.” dedi.
 
Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu (IFLA) Hakkında: Kütüphane ve enformasyon mesleğinin global sesidir. 1927’de uluslararası bir toplantı sırasında Edinburgh, İskoçya’da kurulmuştur ve 2002’de yine İskoçya’nın Glasgow şehrinde yapılan uluslararası bir konferansta 75. yılını kutlamıştır. Yaklaşık 150 ülkeden 1500’ü aşkın üyesi vardır. IFLA 1971’de Hollanda’da resmi olarak tescil edilmiştir. Hollanda Kraliyet ve Ulusal Kütüphanesi IFLA Genel Merkezi için ofis ve diğer olanakları sağlamaktadır.
 
IFLA bağımsız, uluslararası, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum organizasyonudur. Amaçları:
 
Kütüphane ve enformasyon hizmetlerinin yüksek standartlarda verilmesini teşvik etmek,
İyi kütüphane ve enformasyon hizmetlerinin değerinin yaygın bir şekilde anlaşılmasına çalışmak,
Dünyada üyelerinin çıkarlarını temsil etmektir.