info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kuvvetler Ayrılığını Bitirdiler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu ülkeyi seven, değişik dünya görüşüne sahip, herkes, ülkeyi hep beraber düşünmeliyiz” dedi.

Bahçeli, partisince Kırklareli’deki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu.
 
AK Parti’nin kuvvetler ayrılığını kendine göre dizayn etmeye çalıştığını iddia eden Bahçeli, şunları söyledi:
 
“Bir iktidar düşününüz ki, başlangıcı yüzde 34 millet desteğiyle iktidar olmuş, sonrasında oylarını artırarak en son 2010 yılındaki seçimlerde yüzde 51 oyla, milli irade kendisine destek vermiş. Öte yandan 326 milletvekiliyle mecliste temsil edilmiştir. Tek başına iktidar olmak demek, TBMM’de en az 276 milletvekili desteğinin bulunması demektir. Bunun üzerindeki  sayısal gelişme o iktidarın gittikçe güçlü yapısını ortaya koyar. Anayasa’da 3 kuvvetler ayrılığı vardır, bunlardan biri yasama yani TBMM, diğeri oradan çıkan yürütmedir yani hükümettir, üçüncü unsur bağımsız yargıdır. Şu an Recep Tayyip Erdoğan, Kasım 2012’den itibaren, yasamada ve yürütmede bulunmaktadır, etkisi bu kuvvetler ayrılığı alanındır ancak dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen basın ve medya vardır. Sayın Başbakan bu alanı önce var olan medyayı kendisiyle beraber  çalışarak, menfaat bileşeni oluşturarak yanına almış, sonra güçlendikçe kendi medyasını kurmuş ve onlardan var ise onların zayıf halini güçlendirerek önemli bir medya ordusu oluşturmuştur. Bunların haricindekileri baskı altına almıştır.”
Bahçeli, Türkiye’nin rejim değişikliklerine gitmemesi için herkesin önce ülkesini, milletini düşünüp öyle karar vermesi gerektiğini söyledi.  
 
‘Pınarhisar suiistimali’
 
Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde, partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı’nda partililere hitap etti. Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan, siyasi hayatının başlangıcında da Pınarhisar’ı örnek veriyor. 4,5 aylık bir cezaevi hayatı kendisine Başbakanlık yolunu açmış. Bu onun için önemli gözüküyor ama bunu Pınarhisarlıların çok iyi anladığı kanaatindeyim. Suiistimal edilmekten artık herkes utanır oldu” dedi.