info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Lüleburgaz’da Miting Düzenlendi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey beldesinde, “Meralar halkındır,şirketlerle paylaşılamaz”mitingi düzenlendi.

Ahmetbey kültür merkezinde toplanan kalabalığın belde belediyesine yürüyüşüyle başlayan protesto mitingi,belediye meydanında konuşmalarla devam etti.Açılış konuşmasını yapan Ahmetbey belediye başkanı Mustafa Altıntaş;
“Bugün burada gösterdik ki,(2B) arazileri talan edilmiş,torunlarına 2 metre mezardan fazlasını bırakmak isteyen, “meralar halkındır,şirketler paylaşamaz” diyen Ahmetbey halkı yalnız değil.Yerin üstünü paylaşanlardan,gidecek bir yer altı kalan maden işçilerine selam olsun.Ekmeği için direnen “Danone işçilerine,konvoylu geçiş töreni yapan değil, “HES” lere karşı derelerini savunan Karadeniz uşaklarına bin selam olsun.
Türkiye’nin dört bir yanından sabah ayazında sıcak yatağını,helal sofrasında bir yudum ekmeğini masasında,tornasında,tezgahında,tarlasında tertemiz alın terini bırakıp,eşinin,evladının,geleceğinin selamını bizlere getirenlere selam olsun.
Ahmetbey’in bu meydan gösterdi ki,Türkiye sahipsiz değil.Şeker pancarı,pamuk ve ayçiçeği sahipsiz değil.
Bugün bu meydan gösterdi ki,Istrancalar’da taş ocaklarının tozunu,Beğendik’te santrallerin zehirini,Ergene’de kanseri,Bergama’da siyanürü solumak istemiyorum diyenler sahipsiz değil.
Muğla’da “zeytinime dokunma” diyenlere,Türkiye’de “merama dokunma”diyenlere bin selam olsun” Dedi.Program,eski bakan Nihat Matkap,platform sözcüsü Avukat Emrah Arslan ve bir çok konuşmacı ile yerel sanatçının şarkılarıyla son buldu.
Kaynak : Murat Ürtekin