info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Lüleburgazda Miting

Lüleburgazda Sendikalardan Büyük Miting

Türk Hava Yollarından çıkarılan 105 işçi ve tüm sendikalarda yer alan işçilerin çıkarılmasını protesto için, tüm Trakya ve diğer bölgelerden gelen sendikalar, Lüleburgaz’da miting düzenledi. İşten çıkarılmadan çok hükümeti ve terör açılımını hedef alan sloganlar atan sendika ve siyasi parti grupları, polis ve çevik kuvvet ekipleri kontrolünde, sanayi sitesinden başlayarak, kongre merkezine yürüyüşe geçti.
 
 
35-40 bin kişi kadar olan topluluğun oluşturduğu kilometre uzunluğundaki konvoy, kongre merkezine sığmadı. Mitinge, CHP Tekirdağ milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer, Kırklareli milletvekili M.Siyam Kesimoğlu, DİSK-TEKSTİL-İŞ Başkanı Rıdvan Budak, Türkiye Gazeteciler sendikası başkanı Ercan İpekçinin yanı sıra çok sayıda milletvekili ve sendika başkanı katıldı.
 
 
Miting, renkli görüntülere de sahne oldu. Nöbetçi gösterici denen Edirne ADD. Şubesinden 70 yaşında bir kadın, engelli genç bir bayan ile uç partilerden 14-15 yaşlarında çocukların yer alması dikkat çekici görüntülerden bazılarıydı. TKP, EOC, ÖDP, EMEP, SDP gibi partilerin sert skoganlarıyla zaman zaman gerginlikler yaşansa da düzenlenen miting, olaysız sona erdi.
 
                                                         
Kaynak : Murat Ürtekin