info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Marmara da Gemiler Çarpıştı

Marmara Denizi nde Parmis adlı konteyner gemisi, önündeki Malta bayraklı Apache adlı yük gemisine arkadan çarptı.

Çanakkale Boğazı'nı geçerek Marmara Denizi'ne açılan Barbados bayraklı 207 metre uzunluğundaki 'Parmis' adlı konteyner gemisi, yakın seyir nedeniyle önündeki Malta bayraklı 'Apache' adlı yük gemisine arkadan çarptı. İlk belirlemelere göre her iki gemide de önemli bir hasara rastlanmadı.

Mısır'dan Bursa'nın Gemlik Limanı'na gittiği öğrenilen 207 metre uzunluğundaki 25 bin 391 grostonluk 'Parmis' adlı konteyner gemisi bugün saat 16. 00 sıralarında, önünde seyreden ve İtalya'dan Rusya'ya gittiği öğrenilen Malta Bayraklı Apache adlı 139 metre uzunluğundaki 4 bin 988 grostonluk yük gemisi ile Marmara Adası'nın kuzeyinde çarpıştı. Parmis adlı gemi, yakın seyir yaptığı önündeki Apache adlı gemiye arkadan hafif şekilde çarptı.

Kaza sonrası gemi kaptanları telsizle durumu Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne (VTS) bildirdi. Olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KEGK-2 adlı hızlı tahlisiye botu sevk edilerken, ilk belirlemelere göre her iki gemide de önemli bir hasara rastlanmadı.

Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, kazazede gemileri Tekirdağ liman sahasına yönlendirdi.