info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Rektörden Başörtüye Panolu Yasak

Trakya Üniversitesi nde rektörün imzasıyla panolara asıldığı ve başörtü yasağının tüm birimlerde uygulanacağı kararı öğrenciler tarafından protesto edildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Enver Duran imzasıyla üniversitenin tüm birimlerindeki panolara asıldığı iddia edilen, "üniversitenin tüm birimlerine öğrencilerin başı açık gireceği ve bu karara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı"nın belirtildiği talimatın ardından Mazlum-Der İstanbul Şubesi ve öğrenciler tarafından eylem yapıldı. Öğrenciler ve Mazlum-Der üyeleri, üniversitenin Ayşekadın Kampüsü önünde protesto eyleminde bulundu.

Trakya Üniversitesi öğrencisi Büşra Melike Çelik kampus girişinde okuduğu basın açıklamasında, "Hiçbir hukuki dayanağı olmayan ve sadece Rektörün keyfi uygulamasıyla alınan kararlar üniversite panolarına asılıyor ve bu kararla yalnızca başörtüsüne değil tüm inanç ve özgünlüğüne kısıtlama getirmeyi amaçlıyorlar. Bu kararda Üniversite rektörü öğrencilere çağdaş olma şartı getiriyor ve bu şartın yerine getirilmesi için tüm öğrencilerin Üniversiteye ait tüm birimlerde başı olması şartı getiriyor" dedi.

Kampüs önünde toplanan grup basın açıklamasının ardından "Diktatör rektör", "Başörtüye özgürlük" şeklinde sloganlar attı. Okul yönetimi ile görüşmek için içeri giren grup daha sonra rektör ile görüşmek üzere dışarı çıktı. Protesto için kampüs önüne gelen grup ellerinde taşıdıkları pankartları okulun giriş duvarına astı. Üniversitenin özel güvenliğinin bu pankartları indirmek istemesi üzerine ise kısa süreli bir arbede yaşandı. Pankartların indirilmesinin ardından grup olay yerinden ayrıldı.

Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşa ise hukuki yollardan haklarını arayacaklarını ve rektör ile konuşmak için rektörlüğe gideceklerini söyledi.