info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şehit Olmasaydı Hafta Sonu Evlenecekti

Şırnak ın Silopi ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek in Edirne deki baba evinde gözyaşı ve acı var. Nişanlı olan polisin, yarın kına gecesi yapıldıktan sonra ertesi gün de evleneceği ortaya çıktı.

 

Teröristlerin açtığı ateşte, kulübede bulunan polis memurları Muharrem Ünlü ile Gökmen Şimşek, ağır yaralandı. Silopi Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan Muharrem Ünlü, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Durumu ağır olan Gökmen Şimşek ise ameliyat edildi ve ardından helikopterle Diyarbakır Dicle Ünversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Şimşek, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen sabah saatlerin de şehit oldu.

15 GÜNLÜK POLİSTİ
Şehit polislerden Gökmen Şimşek'in Silopi'de yeni görevi başladığı ve 15 günlük polis memuru olduğu ve hafta sonu düğün yapacağı öğrenildi. Şehit polislerden Gökmen Şimşek'in Edirne, Muharrem Ünlü'nün de Çorum nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Düğün için Edirne'ye gitmek üzere bugün itibariyle izne ayrılacağı bildirilen Şimşek'in yarın akşam kına gecesi, hafta sonu da düğününün yapılacaktı.
 
ŞEHİT POLİS GÖKMEN İÇİN TÖREN
Şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek için Diyarbakır Havaalanında düzenlenen cenaze törenine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da katıldı. Şimşek'in özgeçmişinin okunması ve dua edilmesinin ardından cenaze, Edirne'ye gönderilmek üzere uçağa konuldu.
 
Saldırıda şehit olan diğer polis memuru Muharrem Ünlü (29) için de Diyarbakır Havaalanında tören düzenleneceği bildirildi.Öte yandan, Çorum Valisi Nurullah Çakır, şehit polis memuru Muharrem Ünlü'nün (29)Çorum Mecitözü ilçesinde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ünlü'nün ilçedeki bir dershanede Türkçe öğretmenliği yaptığı, 2 yıl önce polis olarak göreve başladığı öğrenildi.
 
GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI
İçişleri Bakanı Osman Güneş, Silopi'de polis noktasına yönelik saldırıyla ilgili çok yönlü operasyonların sürdürüldüğünü belirterek, "Umuyorum ki kısa sürede bunu yapan hain ellere ulaşacağız. Gerekenler yapılacak, tetiği çekenler Türk adaletine teslim edilecek" dedi.
 
Silopi Polisevi'ndeki polis noktasında görevli polislere yönelik PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda polis memurları Muharrem Ünlü ve Gökmen Şimşek'in şehit edilmesiyle ilgili saldırının detayları ortaya çıkıyor. Polislerin nöbet kulübesinden çıkıp, polisevi önünde devriye gezerken, 1 terörist polislerin yanına yaklaşarak, bir süre konuştuğu öğrenildi. Teröristin konuşmasının hemen ardından çevrede gizlenen teröristler polislerin üzerine uzun namlulu silahla ateş açtı.
 
Saldırıda iki polis memuru ağır yaralanırken, 4 kişi oldukları tahmin edilen teröristler yaya olarak kaçmaya başladı. Polisevinde görevli polisler bir süre kaçan teröristleri takip etti, ancak PKK'lılar Cudi Dağı'na doğru kaçarak izlerini kaybettirdi. Silopi'de teröristleri yakalamak için dün gece başlatıla ngeniş kapsamlı operasyon sürdürülüyor.
 
DİYARBAKIR'DA TÖREN
Şehit polisler Muharrem Ünlü ile Gökmen Şimşek için bugün Diyarbakır Havaalanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Şırnak Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, milletvekili adayları, askeri erkan, emniyet mensupları katıldı.
 
SALDIRIDAN 8 SAAT ÖNCE ÇOCUKLARI AĞIRLAMIŞLARDI
Silopi'de, 2 polis memurunun şehit edildiği Polisevi'nde olaydan 8 saat önce 40 kişilik 2 gruptan oluşan ana okulu öğrencilerin ağırlandığı ortaya çıktı. Saldırının gerçekleştiği polis evine geleren ana okulu öğrencileri polis araçlarına binmiş, poliste onlara çikolata ikram ederek, trafik haftası kapsamında broşürler dağıtmıştı.
 
Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek'in Edirne'deki baba evinde gözyaşı ve acı var. Nişanlı olan polisin, yarın kına gecesi yapıldıktan sonra ertesi gün de evleneceği ortaya çıktı.Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek'in, Edirne'deki 1. Murat Mahallesi Haşim İşcan Caddesi 17. Sokak'taki Sınırkent Sitesi'nde oturan baba evinde gözyaşı ve acı hakim.
 
Konuşma ve duyma özürlü olan annesi Hülya, babası Mustafa ile kardeşi Gökhan Şimşek (20), Gökmen Şimşek'in şehit haberini dün gece aldıktan sonra yasa büründü.Şehit haberini alarak Gökmen Şimşek'in ailesinin evine gelen nişanlısı Ece Yalçınbaş ve yakınları da sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, düğün için Edirne'ye gelen yakınları ile büyük üzüntü yaşayan aileye müdahale etti.
 
"AĞABEYİM İKİ AYLIK POLİSTİ"
Şehit polisin kardeşi Gökhan Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin bir yıl astsubay olarak görev yaptıktan sonra polis sınavlarına girdiğini, sınavı kazandıktan sonra, 6 aylık eğitimden sonra tayininin Şırnak'a çıktığını söyledi.
 
Ağabeyi ile dün akşam konuştuğunu anlatan Şimşek, "Ağabeyim 2 aylık polisti. 2 gün sonra düğünü vardı. Teyzemle konuşmuş ona (düğünüme geliyorum) demiş. Yarın kınası vardı. Burada gördüğünüz herkes düğününe gelmişti, cenazesine değil. Daha sonra da ben konuştum. Benden davullu zurnalı düğün istedi. Davetiyeleri dağıtıyorduk. Acı haber geldi yıkıldık. Hepimiz şoktayız."
 
VALİLİKTE TÖREN
Şehit polis memuru Gökmen Şimşek için Edirne Valiliğinde saat 16.30'da tören düzenlenecek. Törene Devlet Bakanı Egemen Bağış da katılacak. Şehidin cenazesi, törenin ardından Selimiye Cami'ne getirilecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından Buçuktepe Mezarlığında toprağa verilecek.
 
Şehit Polis Gökmen Şimşek'in Cenazesine Ailesi,Devlet Bakanı Egemen Bağış,Edirne Valisi Gökhan Sözen,Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi,Çok kalabalık bir halk PKK'yı lanetliyerek cenazeye katıldılar.