info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Selimiye Camii Doldu Taştı

Edirneli vatandaşlar Kadir Gecesi nedeniyle Selimiye Camisi’ne akın etti.

Edirne Selimiye Camii, Batı Trakya başta olmak üzere, çevre illerden gelen Müslümanların akınına uğradı. Kadir gecesi dolayısıyla Edirne Selimiye Camii gündüz saatlerinde dolmaya başladı. Orucunu açanlar camilere akın etmeye başladı. Özellikle Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Camii çok sayıda vatandaşı ağırladı. Semaya açılan eller, ibadet edenler, gecenin geç saatlerine kadar dua ettiler. 
 
Cami bahçesinde aileleriyle oturanlar, kuran okuyanlar, Kadir Gecesi’nde bol bol dua ettiler. Ortalama 20 bin kişinin namaz kıldığı Selimiye Camii’nde yer bulamayanlar, kartonların üzerinde, kendi giysilerini yere koyarak, dışarıda namaz kıldılar. 
 
Özellikle Batı Trakya’dan gelen soydaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla ibadetlerini Selimiye Cami’nde yaptılar. Batı Trakya Dedeağaç bölgesinden gelen Ahmet Halitoğlu, 70 kişilik grupla birlikte grup başkanı olarak Edirne’ye geldiğini söyledi. Halitoğlu her yıl geldiği Selimiye Camii’ne bu yıl 8’inci kez geldiğini belirterek, “Türkiye bizim için çok değerli, biz oradaki haklarımızı çok kaybettik, ondan dolayı, Türkiye var oldukça bizim hiçbir şeyden korkumuz yoktur.” dedi.