info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

SGK’dan Seminer

SGK Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından dün saat 15:00’da “Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Denetim Elemanlarının 5510 Sayılı Kanun ile ilgili Yapması Gereken İşlemler” adı altında bir seminer düzenlendi.

SGK Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından dün saat 15:00'da "Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Denetim Elemanlarının 5510 Sayılı Kanun ile ilgili Yapması Gereken İşlemler" adı altında bir seminer düzenlendi. Kurumun Kırklareli İl Müdürlüğü'nde çalışmakta olan Denetim Elemanı Oğuz Özdil tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında; SGK İl Müdür Yardımcısı Şerafettin Fide, Şef Süleyman Özay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri yer aldı. Toplantıda kayıt dışı istihdamdan ve sonuçlarından bahseden Özdil, bunu çalışanlar yönünden, işletmeler yönünden ve Sosyal Güvenlik sistemi yönünden detaylandırarak anlattı. Kurumca yapılacak olan çalışmalar hakkında da ayrntılı sunumlar yapan Oğuz Özdil, kayıt incelemesi, kayıt inceleme tutanağı gibi birçok mevzuat unsurunu anlaşılır bir dille katılımcılara aktardı.

Özdil ayrıca; 5510 Sayılı Kanunun 8'inci maddesinin yedinci fıkrası kapsamında çıkarılan tebliğe istinaden tüm bankalar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdareleri, Özerk Spor federasyonları, Noterler, Tapu kadastro Müdürlüğü vb. kuruluşlardan 2008 yılı Ekim ayından itibaren T.C. kimlik numaraları ile birlikte meslek bilgileri alınmaya ve alınan bilgilerden sigortalılık kontrolü yapılmaya başlandığı bilgisini verdi. Yaklaşık 1 saat süren toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Kaynak : Gazete Trakya