info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor

Hava sıcaklıkları, bu akşam saatlerinden itibaren Trakya’dan yurdu etkisi altına almaya başlayacak yağışlı sistem nedeniyle düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, bugün Trakya, Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de görülecek yağışlı hava, perşembe günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in batısında etkili olacak.
 
Yağışlar, cuma ve hafta sonu, Marmara'nın batısı ile kıyı Ege dışında ülke genelini etkileyecek.
 
Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, bugün Trakya ve çevresinde, perşembe günü Marmara'nın doğusu, kıyı Ege ve batı Akdeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.
 
Yağışların yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.
 
Yağışlı havanın etkisiyle hava sıcaklıklarının cumartesi günü yurt genelinde 8 - 12 derece azalması ve mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.
 
KUZEY EGE'DE FIRTINA UYARISI
Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ege'de bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerde esecek olan rüzgarın, akşam saatlerinde kuvvetini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Bu gece saatlerinde etkisini kaybedecek fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerle vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.