info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlı 40 Bin Muhacirden Vali ve Milletvekillerine Çağrı

Tekirdağ`ın Tüm İlçelerine Sandık Kurulsun

Bulgaristan’dan Tekirdağ’a göç eden muhacirler, Bulgaristan’da yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerinde ilk defa bir Türk’ün Cumhurbaşkanı adayı olmasının sevincini yaşarken, Tekirdağ’ın tüm ilçelerine sandık kurulmadığı için mağdur olduklarını söylediler. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’a ve çoğunluğu Bulgaristan göçmeni olan başta Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve CHP Genel başkan yardımcısı Faik Öztrak olmak üzere Tekirdağ milletvekillerine çağrıda bulunarak tüm ilçelere Bulgaristan seçimleri için sandık kurulmasını istediler.

Halen Çorlu, Saray, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde sandıklar kurulurken,7 ilçede sandık kurulmaması 40 bin göçmen vatandaşı üzüyor. Bu seçmenlerin Pandemi döneminde yaşlısı, hastası varken, cebinde parası olmayanların olduğu düşünülürken, tüm ilçelerden oy kullanacak seçmenlerin bu handikaplar nedeniyle diğer ilçelere oy kullanmaya gidemeyecek olması, BULGARİSTAN’DA TARİHTE İLK DEFA BİR TÜRK CUMHURBAŞKANI ÇIKARMA ŞANSINI KAYBETMEK ANLAMINA GELİYOR.

Türkiye için de bir Bulgaristan’da Türk Cumhurbaşkanının seçilmesi anlamında büyük önem taşıdığı seçimde, sandık kurulmadığı için bu fırsatın kaybedileceğinin ülkemiz için kayıp olacağı ve siyasi arenaya nasıl yansıyacağı da tartışılıyor.

Tekirdağ’da yaşayan Bulgaristan göçmeni seçmenler, tüm ilçelere sandık kurulması için destek bekliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin