info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tema Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Dedeoğlu Açıklaması

TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, Ergene Nehri bugün çevresine ölüm saçarak akan bir atık kanalı haline getirilmiştir dedi.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, "Ergene Nehri bugün çevresine ölüm saçarak akan bir atık kanalı haline getirilmiştir" dedi. 

Dedeoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ergene kelimesinin ergenlikten, üretkenlikten, verimlilikten ve doğurganlıktan gelmekte olduğunu anımsattı. 
 
Ergene Nehri'nin Çakıllı Beldesi'nden doğmakta olduğunu ifade eden Dedeoğlu, doğduğu noktada içilebilir nitelikte olan nehir suyunun Saray ilçesi sınırlarında kirlenmeye başladıktan sonra Çerkezköy, Çorlu, Muratlı ve Lüleburgaz'da çok kirli bir hal aldığını belirtti. 
 
Ergene'yi kirleten birçok fabrikada arıtmalarının olmadığını ileri süren Dedeoğlu, şunları kaydetti: 
 
"Ergene Nehri bugün çevresine ölüm saçarak akan bir atık kanalı haline getirilmiştir. Özellikle kış aylarında Ergene Havzası'nda yaşanan su taşkınlarından bölge insanımız büyük zarar görmektedir. Sonucunda bölgenin verimli tarım toprakları kimyasal atıklardan olumsuz şekilde etkilenmektedir. Bu dönemde taşkınları fırsat sayan birçok sanayicinin arıtmalarını Ergene'ye kontrolsüz olarak boşaltmaları da söz konusu olmaktadır. Bu fırsatçılığa bir son verilmesi de gerekmektedir. Gerçek olan, taşkınların sonrasında bölge çiftçimizin uğradığı zararlardır. Özellikle Ergene Nehri'nin yakınında olağanüstü olumsuz şartlar altında yaşamak zorunda bırakılan insanlarımıza yetkililer hala tatmin edici çözümler yaratmamaktadır. Bu konuda ciddi tedbirler alınarak bölge insanımızın yaşamakta olduğu zararlar mutlaka giderilmelidir. Ayrıca, sağlık sorunu bölgede önemli düzeyde seyrettiğinden, başta Trakya Üniversitesi olmak üzere gerekli çalışmalar en kısa sürede yapılmalıdır. "