info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3199
Dolar Satış
:
32.3781
Euro Alış
:
34.6073
Euro Satış
:
34.6697
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya da Kan Bağışı Devam Ediyor

Edirne Kızılay Kan Merkezi nin, Trakya bölgesinde başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasının devam ettiği bildirildi.

 

Edirne Kızılay Kan Merkezi'nin, Trakya bölgesinde başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasının devam ettiği bildirildi.
 
Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Birim yöneticisi Dr. Güler Ateş yaptığı açıklamada, kanın, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracı olduğunu söyledi.
 
Trafik kazalarında 5-10 ünite, By-pass ameliyatında 4-8 ünite, mide kanamalarında 3-20 ünite, talasemi gibi kan hastalıklarında ayda 1-5 ünite kana gereksinim olduğunu ifade eden Ateş, kanın bu durumlarda "hayat kurtarıcı" bir rol oynadığını belirtti.
 
Kanın donörlerden sağlandığını vurgulayan Ateş, 50 kilonun üzerinde 18-65 yaş arasındaki sağlıklı her birey 3'er ay aralıklarla yılda 4 kez kan bağışlayabileceğini bildirdi.
 
"Kan bağışı konusunda sorunun bir parçası istemiyorsak, çözümün bir parçası olalım" dediklerini ifade eden Ateş, şöyle devam etti:
 
"Bir hayat kurtarmak için sadece 15-20 dakikanızı ayıralım. Bir hayatta siz kurtarın diyoruz. Ve herkesi kan bağışı için kan merkezine bekliyoruz. Kan acil değil gerekli bir ihtiyaçtır.
 
2010 yılında 10 bin 257 ünite kan topladık. 2011 yılında hedefimiz 12 bin ünite. Bu yılın ilk altı ayında 6 bin 513 ünite kan aldık. Edirne Kan Bağış Merkezi, Edirne ve ilçeleri, Kırklareli Merkez, Tekirdağ Şarköy, Malkara ve Hayrabolu ilçelerinden kan bağışı alıyoruz. Trakya'da başlattığımız kan bağışı devam ediyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.
 
2005 yılında yapılan protokol gereği Edirne ve ilçelerindeki devlet hastaneler, özel hastaneler, Kırklareli Babaeski, Lüleburgaz ve Vize devlet ve özel hastanelerin kan ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz."