info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uluslararası Bando ve Ciğer Festivalide Başlıyor

Bir ton ciğerin dağıtılacak festivale yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 20 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

Edirne, 1. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin davetiyeleri dağıtılmaya başlandı. Bir ton ciğerin dağıtılacak festivale yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 20 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

     Edirne Belediyesi ile Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği işbirliğiyle 29 Mayıs Pazar günü düzenlenecek 1. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin davetiyeleri belediye bandosu eşliğinde dağıtmaya başladı.

     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı açıklamada, ilk kez yapacakları Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin kent turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

     Festivalin Saraçlar Caddesinde yapılacağını anlatan Sedefçi, şunları söyledi:
     ''Trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde 15 bin kişiye cadde boyunca sıralanan ciğercilerimiz ciğer ikram edecek. Edirneliler misafirperverliliğini festival için kentimizde bulunacak turistlere gösterecektir. Edirne, İstanbul ve Antalya'dan sonra en çok turist alan bir kent. Yerli ve yabancı turistlerin kente katma değer sağlamasını bu tarz festivaller ile sağlamayı hedefliyoruz. 1. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali sayesinde yurt içi ve yurt dışında Edirne ciğeri daha iyi tanınmış olacak.''

     Festivale Romanya, Bulgaristan, Polonya, Yunanistan'dan da bando ekiplerinin katılacağını ifade eden Sedefçi, festivalin şölen havasında geçeceğini ifade etti.

     Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da bu yıl ilk defa düzenleyecekleri festivalin Edirneli ciğerciler için gurur ve onur kaynağı olacağını bildirdi.

     29 Mayıs Pazar günü yapılacak festivalde 20 ciğer ustasının açacakları stant ile yaklaşık 1 ton ciğer dağıtacaklarını ifade eden Dinar,''Buradan bütün dünyayı tava ciğer festivalimize davet ediyorum. Müziğin evrensel dilinin ortak olduğu kentte tava ciğer ziyafetine bekliyoruz'' dedi.

Kaynak : AA