info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TBMM Başkanı Çiçek Türkiye’ye Dönüyor

TBMM Başkanı Çiçek, Türkmenistan’daki temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye hareket etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkmenistan'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye hareket etti.
 
Çiçek ve beraberindeki parlamento heyeti, Türkmenistan'daki temaslarının son gününde, 2015 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Mari'ye geçti. Çiçek ve beraberindekiler buradan kara yoluyla Merv şehrine giderek, TİKA tarafından restore edilen Sultan Sencer'in anıt mezarı, Sahabeler Mezarlığı ve Yusuf Hamedani türbesini ziyaret etti, Kızkalesi ve Sultan Alparslan'ın mezarının bulunduğu tahmin edilen alandaki kazıları da gezerek yetkililerden bilgi aldı.
 
Çiçek, Türk arkeologların yaptığı kazıyı gezdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkmenistan'da temasları kapsamında Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüştüğünü hatırlatarak, "Biz de 24 Nisan'da Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılını kutladık. Kendisi de oraya geldi, oradaki şehitlerimizi andık. Bana 'ölülerine sahip çıkmayan, ölülerini anmayan bey olamaz' dedi. Bu o kadar doğru bir söz ki... İnşallah bir daha geldiğimde kadim Merv şehrinin girişine bu sözün yazılmasını arzu ederim. Bunlar bizim ölülerimizdir, varlık sebeplerimizdir. Burada yatan insanlar olmasaydı ne Türkmenistan Türklüğü, ne Anadolu Türklüğü olurdu. Hiçbirimiz olmazdık. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olur inşallah. Yaşasın Türkmenistan-Türkiye dostluğu ve kardeşliği" diye konuştu.
 
Çiçek ve beraberindeki heyet daha sonra Türkiye'ye dönmek üzere Mari şehrine geldi. Çiçek ve beraberindeki heyeti Mari Havaalanında Mari Valisi Beşim Annagurbanov, Demokrat Türkmenistan Partisi Başkanı Kasımguli Babayev ile büyükelçilik yetkilileri uğurladı.
 
Çiçek ile birlikte eşi Gülten Çiçek, TBMM Türkiye-Türkmenistan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru ile TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu da GAP özel uçağıyla Türkiye'ye döndü.