info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

100. Yıl`da Buruk Kutlama

TBMM’nin açılışının 100. yıl dönümü buruk kutlanacak. Corona salgını nedeniyle Meclis’in açılışının 100. yılı nedeniyle büyük etkinlikler iptal edildi, bazıları ertelendi.

Kutlamalar kapsamında, TBMM'de ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu.  Daha sonra Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlığındaki Başkanlık Divanı üyeleri Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ulus'taki 1. TBMM'de de anma töreni gerçekleştirilecek.

ZİYA SELÇUK ANITKABİR’E ÇIKTI

Anıtkabir’deki ilk ziyareti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerçekleştirdi. Küçük bir heyetle Ata’nın huzuruna çıkan Selçuk, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Anıtkabir’e ilk ziyareti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerçekleştirdi.

GENEL KURUL 14.00’TE TOPLANACAK

Genel Kurul, 14.00'te 23 Nisan nedeniyle özel gündemle toplanacak. Şentop, açılış konuşması yapacak. Özel oturumda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de yer alacak.

ERDOĞAN KATILMIYOR

Genel Kurul'daki özel oturuma AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmayacak. Akşam da geleneksel resepsiyon verilmeyecek. Saat 21.00'de evlerin balkonundan İstiklal Marşı okunurken, aynı saatte TBMM Tören Alanı'nda havai fişek, ışık ve lazer gösterisi de yapılacak.