info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Arefe Günü Yapılması Gereken İbadetler

Efendimiz (s.a.v) arefe günüyle ilgili söyle buyurmuştur; “Arefe gününde oruç tutmak, geçmiş ve gelecekten birer senenin küçük günahına kefaret olur.

Arefe günü; dini bayramlardan bir gün öncesine verilen isimdir. Bir aylık Ramazan sevincinin ardından salı günü bayram sabahına ulaşacağız.

Kabir ziyaretleri yapılabilir Arefe günü yapılması gereken ibadetler Arefe günü, kabir ziyaretleri gerçekleştirebiliriz. Burada Yasin ve mülk surelerini okuyarak, ölmüşlerimize hediye gönderebiliriz.

Arefe günü; istiğfar, salavat, kelime-i tevhid okumak tavsiye edilen ibadetlerdendir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurmuştur “İhlas suresini kim arefe günü akşamı 1000 defa okursa Allahü Teala ona istediğini verir.”

Peygamber efendimiz Resulullah (s.a.v) Arife günü şu duayı okurdu: Allâhümmec'al fî kalbî nûran ve fî basarî nûran ve fî sem'î nûran ve 'an yemînî nûran ve 'an yesârî nûran ve fevkî nûran ve tahtî nûran ve emâmî nûran ve halfî nûran vec'al lî nûran. Ve fî rivâyetin: 'Asabî ve lahmî ve demî ve şa'rî ve beşerî kâne yekûlü fî du'âihî Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üstümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.

Bismillahir Rahmanir Rahim Kul hüvellahü ehad. Allahüs Samed. Lem yelid velem yüled. Velem yekün lehü küfüven ehad. La ilahe illallahü vahdehü la şerike lehü. Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir. Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül mak'adel mukarrabe ındeke yevmel kıyameh.

Sübhanellezi fissemai arşüh. Sübhanellezi fil arzi mevtıüh. Sübhanellezi fil bahri sebilüh. Sübhanellezi finnari sültanüh. Sübhanellezi fil cenneti rahmetüh. Sübhanellezi filkuburi kazaüh. Sübhanellezi rafea's semae. Sübhanellezi veza'al erza. Sübhanellezi la melce minhü illa ileyh.