info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

Miraç, göğe yükselme anlamına gelir. İslam dininde, Hz. Muhammed’in Mekke`deki Mescid-i Haram`dan Burak adı verilen binek üzerinde Kudüs`teki Mescid-i Aksa`ya götürülmesi yani göğe yükselmesi Miraç olarak nitelenir.

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

Miracın Hicret’ten bir yıl ya da 16 ay önce recep ayının 27. gecesinde gerçekleştiğine inanılır. Rivayete göre Muhammed gece vakti Kâbe'den alınıp Burak adı verilen binek üstünde Mescid-i Aksa’ya götürülmüş, Burak’ı Beytül Makdis’in (Süleyman Mabedi) kalıntılarının güneybatı duvarına bağlamıştır. Muhammed sırasıyla eski Aksa denen bugünkü el-Aksa Camii’in altındaki yerden Mescid-i Aksa alanına girmiş, oradan Kubbet-üs-sahra’nın bulunduğu alana geçmiş ve orada İsa, Musa, Zekeriya peygamberlerle buluşmuştur. Günümüzde Nebi Minberi’nin bulunduğu alanda bütün peygamberlere namaz kıldırmış, oradan da Miraç Minberi’nin bulunduğu alandan göğe yükselmiştir.

Hadislere göre Muhammed bu yükselmede gök katlarını Cebrail ile birlikte aşarken sırayla Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş, yedinci kat gökten sonra Sidret’ül Münteha'ya çıkmıştır. Cebrail'in Sidret’ül Münteha'dan ileriye geçememesi üzerine yolculuğunu tek olarak sürdürmüş, zaman, mekân ve cihetin olmadığı ifade edilen katta Allah ile aracısız görüşmüştür.

MİRAÇ KANDİLİNDE HANGİ İBADETLER EDİLMELİ?

1. Oruç tutmak
2. Kaza namazı ve nafile namazı kılmak
3. Kur’an okumak
4. İstiğfar etmek
5. Dua etmek
6. Salavat getirmek
7. Sadaka vermek