info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tem Otoyolu’nda Otobüs Faciası: 2 Ölü

Ankara - Kırklareli seferini yapan bir yolcu otobüsü, Maslak TEM Otoyolu girişinde kontrolden çıkarak bariyerlere devrildi. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Kaza, sabah saat 05.20 sıralarında Maslak, TEM Otoyolu girişi Çöp Yolu mevkiinde meydana geldi. Ankara’dan Kırklareli’ne giden ve içinde 40’ı aşkın yolcusu bulunan Edip Savaş yönetimindeki otobüs, Maslak TEM Otoyolu sapağındaki Çöp Yolu mevkiinde bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Yolcu otobüsü yol kenarındaki bariyerleri aşarak devrildi. Devrilen otobüste bulunan kadın ve çocukların da olduğu yolculardan 2’sinin olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilirken, çok sayıda yolcunun da yaralandığı bildirildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilen kazanın ardından, olay yerine çok sayıda ambulans, kurtarıcı vinç, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ambulansların kaza yerine ulaşabilmesi için Maslak ve Seyrantepe trafik polis ekipleri, yol açma çalışması yaptı. Yaralılardan bazıları ayakta tedavi gördü. Durumu ağır olanlar ise çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bazı yolcuların otobüsün altında kurtarılmayı beklediği kaydedilen kazada, sağlık ekipleri yaralılara müdahale sırasında zor anlar yaşadı. Vatandaşlar da sağlık görevlilerine yardım etmek için seferber oldu.
 
Kazada hayatını kaybedenlerin cesetleri, savcının incelemesinin ardından morga kaldırıldı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu’nda yoğun trafik oluştu. Devrilen otobüsün kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.