info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TSK dan Sürpriz Çelenk

Cami avlusunda yer alan çelenklerden biri Türk Silahlı Kuvvetleri ne aitti.

Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından cenaze töreni bölgesine katılım noktalarında arama tarama işlemleri için 3 bin 500, çevre ve yol güvenliği için de yaklaşık 10 bin polisin görev yapacağı belirtildi. Cenaze törenine devletin zirvesi, çok sayıda siyasetçi ve 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu ile askeri erkan da katılıyor.

TSK ÇELENK GÖNDERDİ

Cami avlusunda yer alan çelenklerden biri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne aitti. TSK'nın çelenginin yanında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk yer aldı.Ayrıca cami avlusunda bazı subayların da olduğu görüldü.

İSTANBUL'UN TÜM CAMİLERİNDE SELA OKUTULDU

Erbakan'ın Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığındaki mezarı, partililer tarafından sırayla kazılıyor.

Erbakan'ın kabrinin, 2005 yılında vefat eden eşi Nermin Erbakan'ın yanına kazıldığı görüldü. Aile kabristanlığında, Necmettin Erbakan'ın babası Sabri ile annesi Kamer Erbakan'ın da mezarları bulunuyor.

Öte yandan, İstanbul'daki tüm camilerde Erbakan'ın vefatı dolayısıyla sela verildi. İstanbul Müftülüğü'nden edinilen bilgilere göre, İstanbul'da bulunan yaklaşık 3 bin caminin bir kısmının sabah saatlerinde, bir kısmının da öğle namazından önce Erbakan'ın vefatı dolayısıyla sela verdi.

EŞİ NERMİN ERBAKAN'IN YANINA GÖMÜLECEK

Erbakan için Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'nda başlatılan mezar kazma işlemi tamamlandı.

Erbakan'ın Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığındaki mezarı, partililer tarafından sırayla kazıldı.

Erbakan için 2005 yılında vefat eden eşi Nermin Erbakan'ın yanında mezar kazıldı. Kazma işleminin tamamlanmasının ardından Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerinden oluşan bir grup, mezar çevresinde halka oluşturarak, salavat getirip Yasin-i Şerif okumaya başladı.

Aile kabristanlığında, Necmettin Erbakan'ın babası Sabri ile annesi Kamer Erbakan'ın da mezarları bulunuyor.

Bu arada çok sayıda polis, mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlık karşısında sağlık çadırı oluşturuldu.

Mezarlıkta, basın mensuplarının rahat görüntü alması amacıyla bir de platform hazırlanmaya başlandı. Mezarlığın karşısındaki surlara da Erbakan'ın büyük boy bir fotoğrafı asıldı.

Kaynak : Mynet