info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti İstanbul Mitinginde Kaç Kişi Vardı ?

Başbakan Erdoğan, partisinin Yenikapı’da düzenlediği mitingde toplanan seçmenlere seslendi. Peki kaç kişi vardı mitingde?

673 bin metrekarelik Yenikapı Meydanı, Ak Parti'nin İstanbul mitinginde hınca hınç doldu, tüm zamanların rekoru kırıldı
 
Başbakan 2 milyon kişiye mi seslendi?
 
Bugüne kadar mitinglerini Zeytinburnu'daki Kazlıçeşme Meydanı'nda gerçekleştiren AK Parti, dün düzenlediği "Yeniden Milli İrade Mitingi" başlıklı İstanbul mitingi için denize dolgu yapılarak inşa edilen Yenikapı Meydanı'nı seçti.
 
AK Parti'nin İstanbul Mitingi ile Yenikapı'da da ilk kez miting yapılmış oldu. Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul'da düzenlediği miting 1 milyon kişinin gelmesi bekleniyordu.
 
Başbakan alana geldiğinde miting alanında yapılan anonsla katılımcı sayısının 1,5 milyonun üzerinde olduğu duyuruldu. Konuşmasının sonunda Başbakan Erdoğan "Burası bugün 2 milyon kişiyi gördü" diyerek kendisini dinlemeye gelenlerin sayısını verdi.
 
BAŞBAKAN ALANA HELİKOPTER İLE GELDİ
 
Başbakan Erdoğan, Kocaeli mitinginin ardından Yenikapı Meydanı'na helikopterle geldi. Helikopter, miting alanın bulunduğu bölgeye inmeden önce, bir süre havada bekledi. Bu sırada partililer büyük coşkuyla Başbakan Erdoğan'ı selamladı. Erdoğan da helikopterden vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi. Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın arama noktalarının açılarak dışarıda kalan vatandaşların alana alınması için talimat verdiği öğrenildi.