info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Savaştan Kaçtı, Türk Milli Takımına Seçildi

Suriye’deki iç savaştan 2010 yılında kaçarak Türkiye’ye annesinin yanına gelen Suriyeli genç Abdulmalek Mardinli, 3 yılda Türkiye’de yaptığı çalışmalar sonucu Artistik Jimnastik Gençler Milli Takımı’na seçildi.

Çalışmalarını Mersin’de sürdüren Suriyeli genç Abdulmalek, hedefinin 2016 ve 2020 olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etmek olduğunu söyledi.
 
12 yıldır artistik jimnastik dalında spor yapan Abdulmalek, Suriye’deki iç karışıklıklardan kaçarak Türkiye’ye geldi. 2010 yılında geldiği Mersin’de salon ve malzeme sıkıntısından dolayı tam anlamıyla çalışamayan Abdulmalek, antrenörü Hüseyin İğdir’in yönlendirmesi ile İzmir’e giderek çalışmalarına orada devam etti. 1,5 yıl İzmir’de çalışmalarını sürdüren Abdulmalek, Mersin’e Akdeniz Oyunları’ndan dolayı yeni jimnastik salonunun yapılması ile birlikte yeniden Mersin’e döndü. 5 aydır çalışmalarını Mersin’de devam ettiren Suriyeli genç, geçen hafta Bolu’da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası’nda 6. Olarak Artistik Jimnastik Gençler Milli Takımı’na seçildi.
 
Abdulmalek’in çalışmaları ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Antrenör Hüseyin İğdir, Abdulmalek’in 2010 yılında Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye ailesinin yanına geldiğini ifade ederek, “Bana ilk geldiklerinde geçmişte artistik jimnastik ile ilgili çalışmalar yaptığını söylediler ve antrenmanlara aldım. Yalnız 2010 şöyle bir sıkıntımız vardı. O yıl salonumuz, alet ve malzemenin olmamasından dolayı 9-10 ay boyunca benim yanımda çalışma yapıldı. Daha sonra İzmir’deki jimnastikçi arkadaşlarımıza rica ettim ve sonuçta onlarda kabul etmiş olup Abdulmalek 1,5 yıl orada antrenmanlarına devam etti” diye konuştu.
 
2013 Akdeniz Oyunları dolayısıyla Mersin’e yeni bir jimnastik salonu yapıldığını hatırlatan İğdir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salonun yapılması ile birlikte Abdulmalek buraya geri geldi. Bu salonda 5 aydır beraber antrenman yapmaktayız. Geçen hafta Bolu’da Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası yapıldı. Bu yarışmada Abdulmalek 6. oldu ve Gençler Milli Takım kadrosuna dahil oldu. Bu hafta sonu Milli Takım kampı için Bolu’ya gidiyoruz. Onun akabinde 12 Ekim’de Türkiye’nin en büyük organizasyonu olan aerobik, artistik, ritmik ve trambolin de Türkiye seçmeleri yapılacak ve aynı zamanda milli takım seçmeleri olmuş olacak. Bu yarışma Mersin’de olacak. Mersin tarihinde ilk defa böyle büyük bir yarışmaya ev sahipliği yapmış olacak. Bunun sonucunda İstanbul’da 30 Ekim’de Uluslararası Boğaz Turnuvası yapılacak. Aynı zamanda onun seçmeleri de yapılacak. İnşallah böyle gidersek gençlerde Abdulmalek’i ilk 3 içerisine sokmak istiyorum.”
 
“ABDULMALEK MERSİN’DEN GENÇLER MİLLİ TAKIMI’NA SEÇİLEN İLK SPORCU”
 
Abdulmalek’in Artistik Jimnastik Gençler Milli Takımı’na Mersin’den seçilen ilk sporcu olduğunun vurgusunu yapan İğdir, “Normalde kız sporcuları çalıştırıyordum. Benim kızlarım 2 yıldır Türkiye’nin en istikrarlı ve başarılı takımı seçildi. 2 yıldır da takım halinde 4. oluyoruz. Şu anda alt yapıda erkek sporcularımız da var. Abdulmalek de mutlaka bunların ağabeyleri olacaktır. Tabi ağabeylerine baka baka yetişecekler. Tabi bu çok çalışma gerektiren ve zor bir spor dalı. Kolay kolay herkesin yapabileceği bir spor dalı değil. Bunda başarılı ve yeteneği çok yüksek olan sporcuları seçmek durumundayız. Bunu yaptık mı zaten başarı her zaman geliyor” şeklinde konuştu.
 
“HEDEFİM 2016 VE 2020 OLİMPİYATLARINDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK”
 
Suriyeli genç Abdulmalek Mardinli ise Türkiye’ye gelmeden öncede jimnastik dalında spor yaptığının altını çizerek, “Suriye’deki olaylardan dolayı 2010 yılında Türkiye, ailemin yanına geldim. Ailem Mersin’de yaşıyor. Burada bir süre durdum ve Hüseyin hoca ile çalıştım. Ama burada salon ve malzeme sıkıntısı olduğundan İzmir’e gittim. İzmir’de 1,5 yıl çalıştım. Daha sonra ise Mersin’e salon yapılınca yeniden Mersin’e, Hüseyin hocanın yanına geldim. 5 aydır buradayım. Geçen hafta Milli Takıma seçildim. Çok sevinçliyim. Hedefim 2016 ve 2020 olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etmektir” dedi.