info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Terörle Mücadelede Türkiye’yi Destekliyoruz

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini Terörle Mücadelede Türkiye’yi Destekliyoruz dedi

 AB –Türkiye haftalık raporunda,AB başkan yardımcısı Mogherini,terörle mücadelede Türkiyeye desteklerinin süreceğini söylerken,çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledi.
- AB Komisyonu Başkan Yardımcısı, Dış İşleri veGüvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Suruç’ta yaşamlarını yitirenlerin ailelerine taziye dileklerini iletti. Mogherini ayrıca son günlerde polis ve askerlere yönelik olarak gerçekleşen saldırılar hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan bilgi aldı. Mogherini ayrıca IŞİD ve tüm diğer terör örgütleriyle olan mücadelesinde AB’nin Türkiye’ye olan desteğini yeniden teyit ederken, Kürt sorununun çözümü sürecinin korunmasının önemine dikkat çekti.
Terörist grupların barış sürecine zarar vermemesi ve ateşkesin korunması gereğini vurgulayan Mogherini, birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan bu sorunun çözümü için yakalanmış olan bu önemli fırsatın kaçırılmaması gerektiğini vurguladı. 
Kaynak : Murat Ürtekin