info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2018 Yılını Rengi Morötesi

Morötesi Vizyon, özgünlük ve yaratıcılığın yansıması olan ultra violet, 2018 pantone rengi olarak belirlendi.

Senenin ruhunu yansıtacak renk olarak seçilen morötesi, Pantone renk kataloğunda 18-3838 TCX kodu ile temsil ediliyor.

Asi ve dramatik bir ton olan renk, mistik yönü ile dünyanın ihtiyaçlarını yansıtır bir nitelik gösteriyor. Pantone yılın rengi nedir? Pantone, dünyadaki tüm renklere bir kod atayarak ortak bir renk dili oluşturan firma olarak ön plana çıkıyor. Hazırladığı katalog, moda sektöründen inşaat sektörüne kadar rengin olduğu her yerde kullanılıyor.

Renk uzmanlarını her yıl dünyanın dört bir köşesine gönderen Pantone, renk trendlerinin nabzını tutuyor. Gelecek yılın bir nevi portresini tutan firma, yılın ruhunu yansıtacak bir renk belirliyor. 2000 yılından beri belirlediği renkler, moda sektöründen reklamcılığa kadar geniş bir kitleyi etkiliyor, onlara her yıl ilham veriyor.

Yılın Pantone rengi esasında tasarım dünyasındaki eğilimleri belirlemenin yanı sıra dünya ve insanlığın ihtiyaçlarının bir yansıması oluyor. Neden 2018 pantone rengi morötesi? Morötesi, şu an içinde bulunulan anın ötesini keşfetmek konusunda ilham veriyor. En kompleks yapılı renk olan mordan türeyen ton, dramatik ve asi görünümüne rağmen mistik ve manevi bir doku da taşıyor. Tarihte maneviyatın bir sembolü olarak ön plana çıkıyor. Aşırı derecede uyarılan günümüz dünyasından kaçmak için bir sığınak vazifesi görüyor. İnsanlığı düşünmeye, potansiyelini keşfetmeye ve farkındalığı yaşamaya davet ediyor, daha ileriye gitmeleri için gerekli olan ilhamı içinde taşıyor.

Kozmos, gezegenler ve yıldızlardan esinlenerek seçilmiş ultra viyolet, müziğin ikonları olan Prince, David Bowie ve Jimi Hendrix gibi isimlerin bireysel kişiliklerini ifade biçimlerinden de besleniyor.

Morötesi nerelere damga vuracak?

2018 Pantone rengi açıklanır açıklanmaz pek çok farklı sektörde ön plana çıkmaya başladı. Moda severlerin merakla beklediği renk, markaların yeni sezon koleksiyonları içinde yer alıyor. Makyaj trendlerinde ön plana çıkıyor, dekorasyon fikirlerinde kendine yer buluyor. Yılın Pantone rengi, film dekorlarından reklamda kullanılan renk tonlarına kadar her alanda kullanılıyor.

Boya üreticileri, mobilyacılar, tasarımcılar, sanatçılar, giyim ve aksesuar markası 2018 yılı ile ilgili fikirlerini ultra viyole tonundan aldığı ilhamla oluşturuyor. Modaseverler gardırop ve dekoratif alanlarında morun elektrik tonu için yer açmaya çoktan başladı.

Siz de 2018 yılında görünenin arkasındakini görmek, sınırlarınızın önüne geçmek ve yaratıcılığınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız morötesine hayatınızın her alanında yer verebilir, manevi bir sığınak olarak özel renk tonunu kullanabilirsiniz.