info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2070
Dolar Satış
:
32.2650
Euro Alış
:
34.6075
Euro Satış
:
34.6698
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bdp’den 2 Ders Kürtçe Yetmez Boykotu

BDP, Kürtçe anadilde eğitim imkanının tanınması için okulların açıldığı ilk hafta çocukların okula gönderilmemesi çağrısında bulundu.

BDP Kürtçe anadilde eğitim imkanının tanınması için okulların açıldığı ilk hafta çocukların okula gönderilmemesi çağrısında bulundu.
 
BDP'den yapılan açıklamaya göre parti, AK Parti hükümeti tarafından "Kürt dil gerçekliğine" karşı yürütülen politikanın, geçmiş devlet politikasından bağımsız değerlendirilemeyeceğini savundu.
 
"2 SAATLİK DERS YETMEZ"
 
Kürt dilini haftada iki saatlik bir seçmeli derse sıkıştırmak ve mahküm etmenin, bu dile yaklaşımı ortaya koyduğunu iddia eden BDP, "Kürtler onurlarını ve gerçekliklerini haftada iki saatle hatırlayıp rahatlatılacak bir halk değildir. Kaldı ki yalnız Kürt halkı değil, Türkiye'de yaşayan tüm halklar aynı gerçeklikle yüz yüzedir" dedi.
 
OKUL BOYKOTU EYLEMİ
 
BDP açılamasında, "Bu anlayışla, TZP-Kurdi öncülüğünde başlatılan "Anadilde Eğitim İçin Bir Haftalık Okul Boykotu' eylemini partimiz, örgütlerimiz, yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve üyelerimizin katılımıyla destekleyecek, katılımcılar eylem ve etkinliklerde "Kürtçe anadilde eğitim için, kendi çocuklarımızı bir hafta boyunca okullara göndermeyeceğiz!' beyanında bulunacaktır. Tüm halklar için anadil hakkının tanınması ve yasal güvenceye alınması amacıyla tüm duyarlı kesimleri, okulların açılacağı ilk haftada okul boykotuna çağırıyoruz" denildi.